Project Management and CRM
Categorieën:
CRM InstrumentCRM project

Dit bericht is geschreven door Efficyers

Customer Relationship Managementsoftware wordt over het algemeen gezien als een instrument dat helpt bij het beheren van contacten, relaties met bedrijven, documenten en communicatie (bv. e-mails…). Projectmanagementsoftware is ontworpen om u de mogelijkheid te geven een projectcyclus te plannen, organiseren en te beheren om een succesvolle realisatie van een project te garanderen. In de basis hebben ze verschillende doelstellingen en moeten ze als afzonderlijk worden beschouwd, maar wat als de één niet zonder de ander zou kunnen bestaan? We laten u dit in deze blog zien het hoe en waarom.

Planning beheren

Zowel CRM- als PM-software zijn tijd-gebaseerde software die tijdlijnen en activiteiten registreren. U kunt eenvoudig de taken van een project inplannen en vervolgens dat in uw agenda komt te staan en dat voor iedereen in het CRM zichtbaar is. Zo krijgt uw klantenservice of supportteam bijvoorbeeld een verzoek van een klant over het project waar u aan werkt. Met een CRM dat een projectmodule in zich heeft, kunnen zij eenvoudig antwoorden op vragen van klanten over dit project.

Ten slotte wordt CRM gepresenteerd als een samenwerkingsinstrument. Zo is uw planning in uw CRM zichtbaar voor uw manager, het supportteam, verkopers, … Op deze manier kunnen zij zie zien of u beschikbaar bent om aan een ander project te werken of controleren of u vrij bent om vergaderingen te organiseren.

Projectplanning en opvolging

Verwachtingen van uw klanten en projectrealisaties moeten gekoppeld worden aan duidelijke deliverables. Dit heeft betrekking op zowel budgetten, schattingen als het halen van deadlines. Als u uw projectmodule in uw CRM heeft, kunt u eenvoudig informatie geven aan andere collega’s over wat u doet, wat uw voortgang is en kan iedereen de status volgen.

We geven een ander voorbeeld. Uw verkoper ontvangt een klacht van een klant omdat het project vertraging oploopt. Als u uw projectmanagementtool in uw CRM heeft, kunnen zowel de projectmanager als de verkoper zien wat de status van het project is en met dezelfde informatie antwoorden naar de klant.

E-mail integratie

Wanneer u een project voor een klant realiseert, communiceert u over het algemeen via e-mail. Dan wordt het een noodzaak om uw CRM en uw PM-software te integreren om ook e-mail integratie te hebben. Het is immers mogelijk dat u veel vertegenwoordigers heeft met wie u in de verschillende stadia van de projectcyclus te maken heeft en vaak gebeurt deze communicatie met via e-mail.

Dit is een extra reden om uw CRM en PM-software op dezelfde plaats te hebben, zodat alle e-mails en communicatie op dezelfde plaats geïntegreerd zijn en ook hier kan iedereen in uw bedrijf van alle afdelingen toegang hebben tot deze e-mails.

Afstemming teamstrategie

Een projectmanagementmodule in een CRM kan alle projectteamleden helpen om alle projectdetails bij te houden, zodat iedereen zich aan dezelfde strategie houdt. Als er een aantal risico’s zijn om sommige delen van het project aan te passen, kan de strategie veranderen en ervoor zorgen dat het projectmanagementteam deel uitmaakt van de strategische heroriëntatie.

Ondersteuning van het management

We hebben het al eerder gezegd: uw CRM-integratie met een projectmodule geeft volledige zichtbaarheid van uw project, zodat uw team zo productief mogelijk kan zijn. Doordat ieders taak duidelijk is afgebakend, is er geen verwarring over wie wat doet en kan de lead projectmanager iedereen in het gareel houden en verantwoordelijkheid nemen voor het succes van het hele project.

Conclusie: Denk efficiënt

Als u uw CRM combineert met een projectmodule, kan iedereen in uw bedrijf gemakkelijk toegang krijgen tot het project waar en wanneer hij of zij wenst. Deze troef zal uw bedrijfsprocessen zeker verbeteren. Tot slot hoeft u niet voortdurend van de ene software naar de andere te schakelen en heeft u alle informatie gecentraliseerd en toegankelijk gemaakt voor iedere afdeling.

Wilt u meer weten over hoe Efficy zijn CRM en een projectmodule heeft gecombineerd? Bekijk dan hier ons webinar.

CRM Instrument CRM project
crm marketing relacional
CRM- en relatiemarketingstrategieën in uw bedrijf implementeren
CRM B2B
Voordelen van het gebruik van een CRM in een B2B-omgevingen