Categorieën:
BankwezenProspectieVerzekeringsbranche

Dit bericht is geschreven door Efficyers

Het digitale: een bedreiging of een opportuniteit?

De sector bank-verzekeringen heeft het goed begrepen: om de digitale revolutie niet te missen, is het van cruciaal belang dit opkomend ecosysteem te leren kennen. De continue digitale evolutie van de sector leidt ertoe dat steeds meer banken tools voor klantenrelaties aanwenden die heuse kansen bieden inzake cross-selling.

Waarom aan cross-selling doen?

Bij cross-selling optimaliseren banken en verzekeringsmaatschappijen hun klantencontacten. Bij dit type verkoop wordt de consument één of meerdere complementaire producten aangeboden. Cross-selling is bijzonder relevant in de sector bank-verzekeringen: de voorgestelde producten en diensten zijn sterk met elkaar verbonden. Denk bijvoorbeeld aan woonkredieten, de nood aan woonverzekeringen en spaarrekeningen voor een eigen huis. Maar dat alles impliceert natuurlijk dat de agent op de hoogte is van dergelijke cross-selling verkoopkansen, en dat is lang niet altijd het geval. Efficy CRM is het ideale hulpmiddel om cross-selling te bevorderen: u voert alle gegevens van de klant in, waarna u makkelijk de verkoopkansen die deze klant betreffen kunt identificeren.

Hoe verloopt zoiets concreet?

Wanneer de agent een afspraak plant met zijn klant, Barbara Bua, wordt de onderneming van de klant, Horlogerie, automatisch aangegeven van zodra hij zijn klant opzoekt.

Een aangezien de klant en het bedrijf met elkaar verbonden zijn, krijgt de agent de lopende verkoopkansen te zien die verbonden zijn met Barbara of haar onderneming.

Hij kan dan een nieuwe verkoopkans toevoegen en de lopende opportuniteiten raadplegen. Hij heeft een volledig overzicht van de commerciële producten in het bezit van de klant – en hij is op de hoogte van producten die voor de klant of haar onderneming kunnen interesseren.

Op die manier beschikt de agent over de beste kansen om Barbara tijdens de afspraak een bancair product te verkopen.

Bankwezen Prospectie Verzekeringsbranche
Zorgen voor groei: een eenvoudige to-do lijst voor het jaar 2017
CRM en klantentrouw