Crowdfunding
Categorieën:

Dit bericht is geschreven door Mae

Hebt u momenteel een doel dat financiële steun vereist? Crowdfunding is uw oplossing.

Het wordt beschouwd als een praktijk om een project of onderneming te financieren door kleine sommen geld in te zamelen bij een groot aantal mensen en het gebeurt meestal via het internet.

Het is een vorm van crowdsourcing en alternatieve financiering.

In 2015 werd dankzij deze praktijk wereldwijd meer dan 34.000 miljoen dollar ingezameld.

Als u in korte tijd geld moet inzamelen, is crowdfunding een efficiënte optie omdat het gemakkelijk te gebruiken is, kunt u uw campagnes opzetten en het delen ervan kost niet veel tijd.

Er zijn 5 stappen waarmee u rekening moet houden om het uit te voeren en als u het goed uitvoert, kunt u bijna de helft van uw doel in de eerste drie dagen ophalen.

Stappen om een crowdfunding campagne op te zetten

1. Ontwerp uw fondsenwervingsstrategie

Hoewel het verleidelijk is om uw campagne zo snel mogelijk te lanceren, is het beter om de tijd te nemen en uw strategie goed voor te bereiden.

Hoe meer tijd u besteedt aan het definiëren van uw campagne, hoe minder tijd u zult hebben om eventuele problemen op te lossen die zich tijdens uw crowdfunding kunnen voordoen.

Vergeet niet dat met een plan weet je welke actie je moet ondernemen om je campagne sterk te houden totdat u uw doel hebt bereikt.

Crowdfundingcampagnes vergen tijd en energie om bekendheid te verwerven en donateurs aan te trekken, en het kan zijn dat u uw middelen moet inzetten voor het doel waarvoor u fondsen werft.

Het is raadzaam iemand die je vertrouwt, een vriend of familielid, te delegeren om je te helpen je campagne te runnen, zodat je niet hoeft te jongleren.

2. Maak een Crowdfundingpagina die aantrekkelijk en gemakkelijk te vinden is

Dit is belangrijk omdat uw donateurs meer over uw doel te weten zullen komen en via uw pagina een bijdrage zullen leveren. Bovendien moet uw campagnewebsite goed vindbaar zijn op zoekmachines om meer mensen te bereiken.

Opdat uw pagina gevonden zou worden, moet ze 3 sleutelelementen bevatten: titel van uw campagne: deze moet gemakkelijk te begrijpen zijn, de aandacht trekken en duidelijk maken waarom u geld inzamelt.

Ontwerp: het moet beelden bevatten die uw donateurs aanmoedigen om te geven.

Maar het belangrijkste is dat het ontwerp er zeer professioneel en legitiem uitziet.

Bovendien is bewezen dat u met meerdere afbeeldingen en zelfs een video veel sneller fondsen kunt werven.

Beschrijf uw campagne goed: dit element speelt een belangrijke rol bij de zichtbaarheid van uw campagne in zoekmachines.

Dat gezegd zijnde moet je beschrijving niet alleen waarde geven, maar ook beknopt genoeg zijn om je potentiële donateurs bij je zaak te betrekken. Wanneer een crowdfundingpagina gemakkelijk te vinden is, is de kans groot dat meer mensen een bijdrage leveren.

3. Uw CTA moet snel en gemakkelijk zijn

CTA staat voor Call to Action, dit betekent dat de manier waarop je om een donatie vraagt (een tekst of een knop bijvoorbeeld), toegankelijk moet zijn voor je potentiële donateurs.

Ook is het aan te bevelen dat uw fondsenwervingswebsite de enige plaats is waar u donaties voor uw campagne kunt accepteren.

Daarom moet u directe taal gebruiken en duidelijk zijn, zodat zij bijdragen en wees niet bang om een specifiek bedrag te vragen.

Dit bespaart hen tijd, omdat ze niet hoeven te raden hoeveel ze u moeten geven. Bijvoorbeeld, als een donateur onbeantwoorde vragen heeft of uw crowdfounding niet begrijpt, is het waarschijnlijk dat deze punten ervoor zorgen dat uw donateur zijn donatie uitstelt.

4. Gebruik off- en online media om bekendheid te geven aan uw Crowdfunding

Er zijn 2 manieren waarop u uw donateurs kunt bereiken: sociale media. Zij zijn de meest gebruikelijke manier om crowdfunding campagnes te delen, omdat zij interessante connecties krijgen en meer donateurs werven.

Om meer mensen te bereiken kun je:

  • Hashtags gebruiken om je doel te vinden;
  • Uw boodschap kort en bondig houden;
  • Een afbeelding, video of ander beeldmateriaal toevoegen om de aandacht te trekken;
  • Uw campagne altijd koppelen;
  • E-mail gebruiken.

Het versturen van e-mails of brieven kan u ook helpen om mensen te bereiken die u al kent of bedrijven en stichtingen die misschien aan uw zaak doneren.

In feite krijgt u meer mogelijkheden om uw behoefte uit te drukken en de emoties van uw donateurs te bereiken.

U kunt dit medium zelfs gebruiken om de lancering van uw campagne aan te kondigen en op belangrijke momenten (d.w.z. halverwege of enkele dagen voor het einde ervan).

Lokale media. Als u wilt helpen uw campagne op gang te brengen en meer bekendheid te geven aan uw doel, overweeg dan contact op te nemen met uw plaatselijke krant of andere mediakanalen om te zien of zij bereid zijn uw crowdfunding bekend te maken.

Geef ze alle informatie over je zaak en hoe belangrijk het is om er deel van uit te maken.

Op die manier kunt u mensen in de kanalen bereiken om hen bij uw zaak te betrekken.

5. Bedank uw donateurs op regelmatige basis

Deze stap zal u helpen snel geld in te zamelen, dus wacht niet tot het einde van uw campagne.

Bedank ze eerder één tot drie dagen nadat ze gedoneerd hebben.

Hiermee laat u uw donateurs zien dat u dankbaar bent voor hun steun en dat u om hen geeft, niet alleen om het geld.

Als uw donateurs dit zien, zullen ze eerder geneigd zijn uw zaak te blijven steunen door uw pagina te delen met hun vrienden en familie of door extra bijdragen te leveren.

Gebruik een CRM om elke donatie te beheren

Om alles 100% georganiseerd te houden en meer donateurs te krijgen, kan een CRM van groot belang zijn. Dit instrument biedt u de administratieve, zakelijke en marketingondersteuning die u nodig hebt.

Het helpt u zelfs uw hele team op één lijn te krijgen – probeer het nu!

 

Probeer Efficy CRM
De meest complete CRM

PROBEER HET NU GRATIS

Gestion de Stock
Voordelen van een voorraadbeheersysteem in uw bedrijf
Formación de Ventas
Redenen waarom verkooptraining noodzakelijk is