Nieuwe technologieën, verschillende communicatiekanalen, steeds veranderende verwachtingen van de consument…

Al deze parameters hebben een impact op de UX (user experience), ook wel de klantervaring, en de vraag voor een betere klantrelatie.

Hoe kunt u uw klantkennis optimaliseren om de prestaties te verbeteren en een onvergetelijke klantervaring te bieden?

Het kan nooit te vaak worden gezegd: ‘een tevreden klant is een klant die terugkomt’.

Vandaag de dag verwachten de consumenten een gepersonaliseerde klantrelatie. Ze willen erkend en begrepen worden, zonder dat ze hetzelfde probleem steeds opnieuw moeten uitleggen aan verschillende mensen die niet over de expertise beschikken om het juiste antwoord te geven.

In deze context is het van essentieel belang dat bedrijven hun klantkennis benutten en verspreiden binnen de onderneming en haar teams.

Klantkennis, de hoeksteen van de kwaliteit van uw CRM-oplossing

De laatste decennia zijn er steeds meer contactpunten tussen bedrijven en consumenten. Klanten kunnen tegenwoordig contact opnemen met de klantenservice via de website, een mobiele app, chatbots, sociale media, via telefoon of SMS, enz. Al deze kanalen vangen een verscheidenheid aan waardevolle gegevens op.

De kritische vraag is dus hoe je deze gegevens centraliseert, vervolgens analyseert en uiteindelijk op de juiste manier benut. Het CRM kan ook gebruikt worden op een POS, in dat geval spreken we over CRM onboarding.

Dit concept verwijst naar het proces van het groeperen van de fysieke en digitale identiteit van uw contacten. Let er wel op dat u alleen die gegevens bewaart die relevant zijn!

Bied uw verkoop- en klantenservice medewerkers een 360°-klantenbeeld

Met de steeds toenemende hoeveelheid aan gegevens wordt klantrelatiebeheer steeds complexer.

Het is geen geheim dat dit volume aan gegevens gestroomlijnd moet worden. Uw teams moeten snel en eenvoudig toegang hebben tot de voor hen relevante informatie.

Dit bespaart niet alleen kostbare tijd, maar verhoogt ook de efficiëntie.

Hoe kunt u dan al uw gegevens over uw klanten en prospects centraliseren? Heel eenvoudig: u heeft een CRM-oplossing nodig. Een CRM-oplossing is de spil van de klantkennis binnen een bedrijf.

Koppel al uw tools aan elkaar voor een globaal en betrouwbaar beeld van uw klanten

Klantgegevens worden vaak opgeslagen in afzonderlijke bestanden of softwaresystemen: CRM, marketingoplossingen, ERP, databases, enz. Een recente studie van Harris Interactive bevestigt deze trend. Bijna 50% van de bedrijven heeft minstens twee klantdatabases, 30% heeft er minstens drie en 19% heeft er meer dan vier.

Om nog maar te zwijgen van de vele bedrijven die nog steeds gebruik maken van Excel-spreadsheets! Er zijn echter veel eenvoudigere manieren om klantkennis te delen.

Meer dan ooit moeten verschillende softwareoplossingen communiceren binnen uw informatiesysteem. Met welk doel? Om een volledig, consistent en up-to-date beeld te hebben van uw klanten en prospects. Zo kunt u een op maat gesneden, zeer persoonlijke relatie met de klant vormgeven.

Naar een verrijkte, gepersonaliseerde en gedigitaliseerde klantbeleving

Met een 360° klantbeeld kunnen bedrijven de kwaliteit van hun dienstverlening verbeteren.

Met slechts enkele muisklikken hebben uw teams toegang tot alle relevante informatie.

Het goede beheer en de juiste benutting van de klantkennis zal de klantervaring die u kunt bieden, verbeteren.

Commerciele Relatie

Drie tips om meer en sneller te verkopen

De tijd die u vandaag daadwerkelijk aan verkoopt spendeert is tegenwoordig beperkt. Efficy’s op data gebaseerde model en protocol helpt u om optimaal gebruik te[...]
Lees meer
ProductiviteitSamenwerking