Categorieën:
CRM Instrument

Dit bericht is geschreven door Efficyers

U vervangt uw CRM-pakket of u gaat ermee van start? Stel dan de correcte vraag: wanneer bent u aan (nieuwe) CRM-software toe? U vindt het antwoord hier terug!

U vervangt uw huidige CRM-oplossing of gaat voor het eerst met CRM van start? Change management blijft belangrijk!

CRM heeft immers impact op uw werkgewoonten. En nieuwe werkmethodes invoeren heeft nu eenmaal gevolgen: u gaat over van een verbale bedrijfscultuur op een geschreven cultuur, u werkt niet langer alleen, u wordt onderdeel van een team enz.

Maar niettemin zijn er enkele verschillen tussen het veranderen van de CRM-oplossing en van start gaan met CRM.

Wanneer u voor het eerst met CRM van start gaat, moet u een prioriteit toekennen aan uw noden en plotse grote wijzigingen in de organisatie vermijden.

En u moet de wijzigingen en voordelen van het project goed uitleggen aan uw medewerkers: CRM zal bepaalde taken automatiseren, rapportering wordt makkelijker, informatie wordt gedeeld enz.

De gebruikers moeten begrijpen dat CRM een dagelijks hulpmiddel wordt dat de efficiëntie verhoogt.

Wanneer u een CRM-oplossing vervangt moet u nauw met de gebruiker samenwerken op de evolutie van de toepassing. Som bijvoorbeeld de drie belangrijkste nadelen op van uw huidig CRM-systeem.

Zo wordt het objectief van uw nieuw systeem duidelijk en geeft u de medewerkers een reden om de wijzigingen te aanvaarden.

Niet dat die ene stap volstaat: u zult hoe dan ook de nieuwigheden moeten begeleiden. Communiceer goed en leid uw medewerkers voldoende op. Anticipeer op nieuwe gebruiksgewoonten wanneer uw medewerkers al vertrouwd zijn met een CRM-oplossing.

Actie: CRM is meer dan een IT-project. Uw personeel is betrokken partij! Vergeet de behoefte aan goede communicatie en opleiding niet. Deel het project desnoods in meerdere fasen op zodat u het nieuw systeem stap per stap uitrolt.

CRM Instrument
Een CRM-pakket vervangen of met CRM van start gaan
Een CRM-pakket vervangen of met CRM van start gaan