Optimaliseer uw marketingcampagnes

Het beheer van uw marketingcampagnes rechtstreeks vanuit uw CRM-oplossing biedt tal van voordelen: optimale samenwerking tussen de sales-, marketing- en klantenserviceteams; een beter overzicht van de contacten die aan een campagne gekoppeld zijn; een eenvoudig te berekenen ROI, enz.

Met de CRM-oplossingen van Efficy is dit alles mogelijk!

Verschillende soorten marketingcampagnes, één enkele database

Wat is precies een marketingcampagne? Het begrip “marketingcampagne” omvat een reeks verschillende soorten acties. Massa e-mailcampagnes; coördinatie van evenementen; beheer van tevredenheidsenquêtes; telemarketingcampagnes; bulk sms-campagnes; direct mail-marketingcampagnes, enz.: deze marketingacties zijn allemaal gericht op dezelfde mensen, dezelfde bedrijven, uw klanten, uw prospects, enz.

Door marketingcampagnes rechtstreeks vanuit uw CRM-oplossing te kunnen beheren, kunt u zorgen voor een optimale informatie-uitwisseling en samenwerking binnen uw bedrijf bevorderen. De marketingteams kunnen de acties van uw salesteam ondersteunen.

Een globaal en eenvormig beeld van de marketingcampagnes

Dankzij de globale visie van de marketingcampagnes is het eenvoudig om de verschillende marketingacties waaruit ze bestaan te beheren.

Deze visie stelt u in staat om de middelen in te schatten die nodig zijn om de campagne tot een goed einde te brengen, en waardevolle informatie te verstrekken voor het budget en de follow-up acties.

In combinatie met de projectmanagementmodule kunnen marketeers ook de planning in de gaten houden. Alles is voorzien voor een optimale analyse van de marketingcampagne.

Eenvoudig berekenen van de ROI

Omdat elke euro die in een marketingcampagne wordt geïnvesteerd twee extra’s zou moeten opleveren, kunnen uw teams doelen stellen voor de lancering van een marketingcampagne.

Deze doelstelling wordt vervolgens vergeleken met het effectieve resultaat van de marketingcampagne. De mogelijkheden die aan de marketingcampagne verbonden zijn, worden gelabeld zodat de ROI van de operaties kan worden gevolgd.

Dit geeft u ook de sleutels voor het optimaliseren van uw marketingcampagne budgettering van jaar tot jaar.