Cómo funciona un CRM
Categorieën:
CRM Instrument

Dit bericht is geschreven door Efficyers

Hoe werkt CRM in 4 fasen

Wetende wat een CRM is, kan de essentie van ‘hoe werkt CRM in 4 fasen’ worden samengevat:

  • Start van de verkoop.
  • Sluiten van de verkoop.
  • Dienst na verkoop.
  • Centraliseren van alle informatie.

Start van de verkoop

Of het nu gaat om e-mailmarketingcampagnes die vanuit de tool zelf worden uitgevoerd, cold calling van verkopers of het contacteren van iemand persoonlijk met wie we zijn geïntroduceerd, de eerste stap met een CRM is het starten van de verkoop.

De enige vereiste hiervoor is dat de contactgegevens van de leads in de tool zijn opgenomen.

Met deze gegevens zal de eerste aanpak zijn met een gepersonaliseerde e-mailcampagne, cold calling of het maken van een commercieel bezoek, afhankelijk van het type bedrijf, het type verkoop en het type CRM.

Sluiten van de verkoop

Volgens de National Association of Sales Professionals (NASP) laat 90% van de verkopers 80% van hun bedrijf op tafel liggen omdat ze niet meer dan 5 keer contact opnemen met een potentiële klant.

Om dat te voorkomen, is de tweede gemeenschappelijke stap in een CRM een goede follow-up van de verkoop mogelijk maken om het sluiten van de verkoop te garanderen.

Met een CRM kunt u tot in het oneindige opvolgen zonder opdringerig te zijn, en dat vertaalt zich in meer verkopen.

Service na verkoop

Een andere grote reden waarom bedrijven geld verliezen is dat, hoewel het tot 7 keer meer kost om een nieuwe klant binnen te halen dan om een huidige klant te behouden, de meeste bedrijven proberen meer “new business” te genereren in plaats te zorgen voor de klanten die ze al hebben.

Met een eenvoudig CRM systeem kan iedereen die in contact komt met een klant in één oogopslag alle gesprekken, verrichte en lopende werkzaamheden en uiteindelijk alle contactgegevens van het bedrijf zien.

Dit zorgt voor een veel meer gepersonaliseerde service met veel betere resultaten. En dit, verhoogt de klanttevredenheid.

Centralisatie van alle informatie

De laatste gemeenschappelijke factor in de werking van alle CRM’s is dat het een tool is waarin alle informatie over uw klanten en prospects wordt gecentraliseerd, maar ook alle informatie over de prestaties van uw sales, uw marketingcampagnes en uw klantenservice.

Met een paar klikken genereert u zo gedetailleerde rapporten die u in staat stellen uw ideale klant beter te leren kennen, hoe de after-sales service verloopt of hoe de verkoopafdeling in het algemeen en elke verkoper in het bijzonder presteert; om maar een paar voorbeelden te noemen.

Met Efficy kunt u deze 4 fasen en nog veel meer doen

Met Efficy zijn deze 4 fasen volledig afgedekt.

We begrijpen echter ook dat elk bedrijf een eigen ecosysteem is, dus luisteren we eerst naar u en als we denken dat we u kunnen helpen, bereiden we een oplossing op maat voor, dankzij het feit dat we de meest flexibele en schaalbare CRM op de markt zijn.

Zo zorgen we ervoor dat u geen tijd en geld kwijt bent aan het vinden van de optimale oplossing. In plaats daarvan maken we het voor u.

Bovendien hoeft u geen tijd te besteden aan het uitzoeken hoe werkt CRM, want wij trainen uw team.

Bent u geïnteresseerd?

Probeer Efficy CRM
De meest complete CRM

PROBEER HET NU GRATIS

Lees meer:

CRM systeem kosten, hoeveel kost een CRM voor uw bedrijf?
Wat is e CRM en welke voordelen heeft het ten opzichte van een CRM?
De fasen van een CRM om meer te verkopen en om te implementeren

CRM Instrument
Fases del CRM
De fasen van een CRM om meer te verkopen en om te implementeren
Tipos de CRM
Wat zijn de verschillende soorten CRM?