Apax Partners verwerft een significant belang in de efficy groep, naast haar oprichters en Fortino Capital.

3 minuten lezen · Listen

Parijs, 7 september 2021.Apax Partners kondigt aan dat het een significant aandeel heeft verworven in de efficy groep, naast haar oprichters en Fortino Capital. Dit ter ondersteuning van haar organische en op overnames gebaseerde groeistrategie in Europa.

De efficy groep werd in 2005 opgericht door Cédric Pierrard en Robert Houdart, met als doel de lancering van een volledige en sterk aanpasbare SaaS CRM (Customer Relationship Management) oplossing.

De groep, die haar hoofdkantoor in Brussel heeft, is aanwezig in 15 landen, telt meer dan 550 medewerkers, telt bijna 13.500 klanten en 330.000 dagelijkse gebruikers.

Met een groei in de dubbele cijfers, lanceerde efficy in 2019 haar 5³ strategisch plan. Het doel is om de omvang van het bedrijf met 5 te vermenigvuldigen zodoende 5% van de onafhankelijke CRM-markt in Europa te vertegenwoordigen en dit alles binnen 5 jaar. Om dit te bereiken, zet de groep in op een ambitieuze strategie van organische groei en buy-and-build. De groep heeft sinds haar oprichting al meer dan 10 overnames gedaan.

Apax investeert een aanzienlijk bedrag in de CRM-leverancier met de afsluiting van zijn laatste Midmarket X-fonds op 1,6 miljard euro. Als nieuwe partner zal Apax het efficy team helpen haar groeistrategie te versnellen om een onafhankelijke CRM marktleider in Europa te creëren, met name via belangrijke overnames.

Apax heeft al bijgedragen tot de recente overname van APSIS in Zweden.

Cédric Pierrard en Robert Houdart, de twee oprichters van efficy zijn verheugd met de komst van Apax: “De huidige snelheid van de ontwikkeling van de efficy groep vereiste een versterking van ons aandeelhouderschap. Aangezien we in het verleden al met Fortino hadden samengewerkt, leek APAX Partners een voor de hand liggende keuze. Het hebben van een leidend private equity-fonds in Europa en een ander fonds dat meer gespecialiseerd is in onze IT-sector, is voor ons de perfecte combinatie die ons in staat zal stellen onze ambities waar te maken “.

Thomas de Villeneuve en Qiongyan Shao, Partner en Director bij Apax Partners, voegen hieraan toe:"Wij zijn verheugd om Cedric, Robert en het efficy team te ondersteunen in hun ambitieuze organische en externe groeistrategie en om onze krachten te bundelen met Fortino in dit avontuur. Wij beschikken over de financiële mogelijkheden, de middelen en de ervaring om efficy in deze nieuwe fase van haar ontwikkeling te ondersteunen en het bedrijf te vestigen als een onbetwiste onafhankelijke CRM-leider in Europa.”

Arnaud De Vos, Directeur bij Fortino Capital : "Sinds Fortino is toegetreden tot de venture met Cedric & Robert, heeft efficy haar externe groeistrategie versneld en haar geografische positie uitgebreid, met 4 belangrijke overnames in de laatste 18 maanden: Ines CRM (Frankrijk), webCRM (Denemarken), PerfectView (Nederland) en APSIS (Zweden). Het is nu het juiste moment om Apax Partners, een gerenommeerde partner met wie we zeer nauw samenwerken, te verwelkomen om efficy te blijven steunen in hun ambitie om de Europese CRM markt te consolideren".

Over Apax Partners

Apax Partners is een van de toonaangevende private-equitybedrijven in Europa. Met meer dan 45 jaar ervaring werkt Apax Partners samen met ondernemingen op lange termijn om ze tot leiders in hun sector te maken. De door Apax Partners beheerde en geadviseerde fondsen bedragen meer dan 4,5 miljard euro. Deze fondsen investeren in snelgroeiende KMO’s en KMI’s in vier specialisatiesectoren: Tech & Telecom, Diensten, Gezondheidszorg en Consumentengoederen.

Apax Partners SAS, gevestigd in Parijs (www.apax.fr), en Apax Partners LLP, gevestigd in Londen (www.apax.com), hebben een gemeenschappelijke geschiedenis maar zijn twee onafhankelijke ondernemingen.

Over Fortino Capital

Fortino Capital Partners is een Europese investeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in B2B softwareoplossingen. Het beheert een groeikapitaalfonds van €240 miljoen en twee durfkapitaalfondsen voor softwareoplossingen in een vroegere fase. De onderneming heeft kantoren in Antwerpen en Amsterdam. De investeringsportefeuille van Fortino Capital omvat onder meer MobileXpense, Sigma Conso, Odin Groep, Tenzinger, Maxxton, iObeya en Zaion.

For more information, visit www.fortinocapital.com.