efficy enters Scandinavian market with the acquisition of webCRM.

3 minuten lezen · Listen

Brussel, Kopenhagen – 17 februari 2021 - efficy, de Europese CRM (Customer Relationship Management) specialist, kondigt vandaag de overname aan van webCRM, een toonaangevende Deense leverancier van CRM-oplossingen voor kleine en middelgrote klanten. Met deze overname betreedt efficy de Scandinavische markt en versnelt het zijn ambitie om tegen 2024 5% van de Europese CRM-markt te verwerven.

webCRM is de nr.1 onafhankelijke leverancier van cloud-gebaseerde platformen voor klantenrelatiebeheer in Denemarken. Ze leveren en ondersteunen alle groottes en types van industrieën en openbare instellingen waar er nood is aan het organiseren van verkoopteams, marketingacties, klantenondersteuning, management en financiën. webCRM werd opgericht in 2005 in Kopenhagen en heeft meer dan 3.500 klanten, met 20.000 gebruikers in 20 verschillende landen en een omzet van €5M.

"We zijn enthousiast over deze overname omdat efficy een ervaren CRM-leverancier in Europa is en vergelijkbaar met webCRM een ongecompliceerd, gebruiksvriendelijk en zeer veilig online CRM-systeem aanbiedt dat gemakkelijk aan de behoeften van de klanten kan worden aangepast," zegt Jørgen Rode, oprichter van webCRM. “Wij bieden eenvoud en functionaliteiten aan die er echt toe doen, en we hadden het gevoel dat efficy dezelfde visie deelt.”

Voor efficy betekent deze deal de zesde overname in zes jaar tijd, waardoor de Belgische groep zijn bereik aanzienlijk kan vergroten en zijn aanwezigheid in Europa kan versterken. Met de overname van webCRM breidt efficy zijn personeelsbestand uit tot bijna 300 mensen, verspreid over 11 kantoren in Europa, met een klantenportefeuille van 8.000 referenties in 45 landen en een gecumuleerde jaaromzet van €35M.

"We zijn enthousiast over de overname van webCRM. We zijn ervan overtuigd dat we samen beter zullen kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar CRM-oplossingen in de hele Scandinavische regio”, , zegt Cédric Pierrard, CEO van efficy. “Deze overname was een voor de hand liggende volgende stap in ons streven om een belangrijke CRM-speler in Europa te worden."

Over webCRM.

webCRM is de nr.1 onafhankelijke CRM-leverancier in Denemarken. Het bedrijf biedt een zeer configureerbaar, eenvoudig te gebruiken en zeer veilig cloud-gebaseerd CRM-systeem. Het is een efficiënte en essentiële tool voor verkoopteams, die hen in staat stelt meer te verkopen.

webCRM stelt 40 mensen tewerk in Denemarken en Zweden, en heeft partners in Finland, Noorwegen, Nederland, Duitsland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De webCRM  klantendatabase bevat meer dan 20.000 gebruikers van meer dan 2.500 bedrijven wereldwijd in de productie, professionele dienstverlening, media, telemarketing, training, onroerend goed detailhandel en beheer, IT, consulting, enz.

efficy Group kerncijfers

Verwachte cijfers voor 2021

35M € omzet  
300 medewerkers in 15 landen  
8.000 klanten  
205.000 gebruikers in 45 landen

Laatste hoogtepunten.

2021: Overname van webCRM in Denemarken  
2020: Overname van INES CRM in Frankrijk  
2019: De komst van Fortino Capital als aandeelhouder  
2019: Overname van SumaCRM in Spanje  
2018: Overname van E-Deal in Frankrijk  
2017: Overname van DESICO in Frankrijk

Over efficy

efficy is een softwareleverancier die middelgrote en grote bedrijven een complete, flexibele en uitgebreide CRM (Customer Relationship Management) oplossing aanbiedt en die bedrijven helpt bij het beheren en verbeteren van hun klantrelaties.

efficy, die in 2005 werd opgericht, is ISO 9001-gecertificeerd en werkt samen met bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren: Banken (Belfius, BNP Paribas, Fortuneo), Verzekeringen (Amma Verzekering, Van Breda Risk & Benefits, Wilink Verzekeringen), Bouw & Industrie (Confederatie Bouw, TOPA Verpakking, Concordia Textiles), Diensten, Toerisme & Transport (Kinepolis, Genève Toerisme), Detailhandel (La Redoute, Groupe Gautier), Juridisch, Lokale overheden & Kamers van Koophandel.

Contactpersoon

Laëtitia Baret   
Head of Brand Positioning   
Phone: +33 (0)1 55 43 15 15 | Email: lba@efficy.com