efficy versterkt haar aandeelhouderschap om de expansie te versnellen

3 minuten lezen · Listen

(23 oktober 2019) – Fortino Capital Partners investeert in efficy, een flexibele en volledig aanpasbare CRM-softwareoplossing voor middelgrote en grote ondernemingen. De efficy Groep, met 165 medewerkers, heeft zijn hoofdkantoor in Brussel, maar bedient ook 6 andere Europese landen (Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland en Spanje).

Een state-of-the-art en gebruiksvriendelijke CRM-softwareoplossing

efficy biedt een alles-in-één CRM (Customer Relationship Management) oplossing, speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van middelgrote en grote ondernemingen. Het bedient vandaag de dag ongeveer 2.500 klanten in 33 landen en profiteert van een uitstekende klantloyaliteit. De oplossing is end-to-end en kan in hoge mate worden aangepast aan de behoeften van de klant, omdat de oplossing wordt geïmplementeerd door het interne implementatieteam van efficy of door het brede integratie-ecosysteem.

Met het brede scala aan functionaliteiten, de lokale aanwezigheid en de snelle implementatietijd, heeft efficy een zeer competitieve propositie in vergelijking met andere grote Amerikaanse enterprise CRM-leveranciers.

Groeimogelijkheden

In de afgelopen jaren heeft de efficy Groep een groei doorgemaakt met dubbele cijfers dankzij een combinatie van organische groei en strategische overnames en heeft het afgelopen jaar een omzet van ~€ 20 miljoen gerealiseerd. De laatste belangrijke overname door de efficy Groep was E-Deal (2018), waardoor zij vandaag de dag een van de leiders zijn op de Benelux- en Franse markt. Beide oprichters Cédric Pierrard en Robert Houdart hebben de ambitie om de consolidatie van de Europese CRM-markt, die nog steeds sterk gefragmenteerd is met veel lokale oplossingen, verder te stimuleren.

Als nieuwe partner zal Fortino Capital de efficy Groep bijstaan en kan Fortino Capital meer kapitaal uit zijn €235M Digital Growth Fund inzetten om zijn ontwikkeling in bestaande regio’s te stimuleren en de bestaande buy & build-strategie verder uit te bouwen. Het leadership team blijft aan boord voor de volgende fase van de groei.

Matthias Vandepitte, Partner bij Fortino Capital, legt uit: "We zijn verheugd om met onze ervaring in bedrijfssoftware Cédric en zijn team te ondersteunen in dit nieuwe traject."

Cédric Pierrard, oprichter van de efficy Groep, voegt hieraan toe: "In de afgelopen 15 jaar hebben we een sterke CRM-softwareoplossing gebouwd voor de complexe behoeften van klanten in heel Europa. Om de groei van efficy verder te versnellen en de Europese leider te worden, waren we op zoek naar een partner met de nodige ervaring, waarden en met de mogelijkheid om ons verder bij te staan in onze internationale ambities."

efficy is de vierde investering van Fortino’s Digital Growth Fund, na investeringen in MobileXpense, Maxxton en Odin Groep.

VMB en Bird & Bird traden respectievelijk op als financieel en juridisch adviseur van Fortino Capital Partners. CMS was juridisch adviseur van de Vennootschap.

Over Fortino Capital Partners

Fortino Capital Partners is een investeringsmaatschappij met een focus op technologie en digitale transformatie. Onze missie is om ambitieuze managementteams te ondersteunen bij het realiseren van hun groeiplannen. Wij investeren in jonge bedrijven (venture capital) en gevestigde bedrijven (groeikapitaal) waar groei een integraal onderdeel is van de strategie. Fortino heeft kantoren in België en Nederland, en investeert ook buiten de Benelux. Voor meer informatie kunt u terecht op www.fortinocapital.com.

Over efficy

efficy is een softwareleverancier die middelgrote en grote bedrijven een complete, flexibele en uitgebreide CRM-oplossing (Customer Relationship Management) biedt die bedrijven helpt hun Customer Relationship te beheren. efficy heeft dagelijks meer dan 170.000 gebruikers in 33 landen.

Opgericht in 2005, werkt de efficy Group, ISO 9001 gecertificeerd, samen met bedrijven uit een grote verscheidenheid aan sectoren: Bank (Belfius, BNP Paribas, Fortuneo), Verzekeringen (Amma, Thélem), Sociale huisvesting, Industrie (CEA, Gradus, Poujoulat), Diensten, Toerisme & Vervoer (Kinepolis, Toerisme van Genève), Kleinhandel (La Redoute, Groupe Gautier), Lokale overheden & Kamers van Koophandel.

efficy, met hoofdzetel in Brussel, heeft ongeveer 165 medewerkers in haar 7 kantoren in België, Frankrijk, Nederland, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Duitsland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Laëtitia Baret lba@efficy.com +33 6 13 03 63 67