Over B2B Learning

Het opleidingscentrum B2B Learning is gespecialiseerd in informatica- en projectmanagement. De opleidingen van B2B Learning volgen wereldwijd erkende methodologieën en leiden tot officiële certificaten. 

B2B Learning is gevestigd te Brussel maar eigenlijk is het centrum actief in heel België. De georganiseerde cursussen verlopen in verschillende talen (waaronder het Nederlands en Frans) en verschillende steden.

Dankzij Efficy CRM hebben we een volledig inzicht in alle processen die binnen ons bedrijf plaatsvinden.
Anne Carpentier
Trainer in IT-bedrijfsontwikkeling, consultancy, audit en projectbeheer

B2B Learning en Efficy CRM

Vanaf het begin, toen de onderneming jaren geleden van start ging, werkte het centrum met Efficy. Efficy is een flexibel en makkelijk implementeerbaar CRM-systeem. 

We laten Business Developer Anne Carpentier uitvoerig aan het woord. 

“We kenden de tool al een beetje en dat is natuurlijk een voordeel. We hadden geen opleiding nodig en konden snel aan de slag.” 

Een ander voordeel: de software zit in de cloud. “Voor een kleine organisatie zoals wij is dat uitermate interessant. Efficy CRM speelt perfect in op de behoeften van onze onderneming. De tool is geschikt vanaf 3 à 5 gebruikers.” 

Geen nood aan grote investeringen

Anne Carpentier: “Met het CRM-systeem beheren we het hele opleidingscentrum van A tot Z. Inschrijvingen en deelnames, zelfs de kwaliteitscontrole voeren we uit met het pakket. We beheren er werkelijk al onze processen mee.”

“Het was een goed idee om onze activiteiten te automatiseren. Ook nu nog proberen we dat voor zo veel mogelijk activiteiten te doen.”

“Af en toe kloppen we bij Efficy aan en vragen we om voor ons iets nieuws te ontwikkelen. Zo kunnen we onze processen nog beter beheren, nog efficiënter werken. En natuurlijk willen we nog sneller alle nodige gegevens opzoeken en terugvinden.”

“Zelf gebruik ik de taken in Efficy CRM voor de commerciële opvolging van klanten. En ik maak uitvoerig gebruik van de module Opportuniteiten (met de verkoopkansen). Taken en verkoopkansen zijn een ideale manier om alles goed bij te houden, wanneer ik bijvoorbeeld een klant moet opbellen of een e-mailbericht wil verzenden.”

Le CRM, un outil d'administration

“Verder gebruik ik Efficy voor ‘incidenten’. Wanneer een opleiding bijvoorbeeld een minder goede beoordeling kreeg van de klant, ga ik na waar het probleem lag.” 

“En dan is er de archivering van het e-mailverkeer per contact en per bedrijf. Dat is een functie die de meeste CRM-systemen niet aanbieden. Efficy CRM doet dat wel en het is heel praktisch.” 

“Eén van mijn collega’s gebruikt Efficy voor het administratief beheer van onze opleidingen: de cursisten inschrijven, de opleidingsprojecten in goede banen leiden, de lesgevers plannen, inschrijvingen bijhouden, bevestigingen verzenden…” 

“Dat zijn allemaal features die van groot belang zijn voor ons. Met Efficy beheren we eigenlijk élk aspect van onze business.” 

“Dankzij Efficy slagen we erin onze opleidingen integraal te beheren: we voeren zo weinig mogelijk handelingen manueel uit. En achteraf willen we de nodige data (opleidingsprojecten, inschrijvingen, annuleringen enz.) natuurlijk vlot kunnen terugvinden.” 

Anne Carpentier besluit: “Efficy CRM is voor ons een meer dan complete opvolgingstool die ons een integraal zicht geeft op het reilen en zeilen van ons bedrijf.”

Andere referenties

  • Idiom Concept logo
  • Le Louvre logo
  • Hub Brussels logo
  • BECI logo

Onze andere referenties

13.500 klanten en meer dan 330.000 gebruikers maken gebruik van de oplossingen van de Efficy Group.