Belfius Bank & Verzekeringen

Ook de Belgische grootbank Belfius koos voor Efficy! Met de CRM-software optimaliseert ze haar activiteit on-line en in de bankkantoren. 

Benoit Speybrouck, Head of Channel Infrastructure, licht één en ander toe: “Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat elke medewerker die met een klant in contact treedt een volledig zicht krijgt op die klant.” 

De medewerkers weten welke bankproducten de klant gebruikt, hoe tevreden hij is, welke gewoontes hij erop nahoudt (vooral op digitaal vlak), welke contacten hij had met Belfius’ Contact Center (en welke opmerkingen hij eventueel had), welke producten en diensten voor hem van nut kunnen zijn, hoe de klant graag benaderd wordt enz. 

“Het contact met de klant is verbeterd. Dit biedt mogelijkheden voor de verkoop van nieuwe producten en de kwaliteit van de dienstverlening stijgt.” 

Efficy CRM werd uitgerold in alle bankkantoren. 

Benoit Speybroeck - belfius
Het nieuwe systeem stelt iedereen die in contact komt met een klant in staat om een 360° beeld van hen te hebben.
Benoit Speybrouck
Director Digital Programs / Digital & Data

Klanten dienen met CRM

Projectleider Martine Jans over het gebruik van Efficy bij Belfius: “We gebruiken het CRM-systeem voor de publieke sector én het segment retail. Het bestaande CRM-systeem was verouderd. Er was bijvoorbeeld geen integratie met Microsoft Office, de e-mailcliënt Outlook en de andere IT-systemen. Initieel waren we van plan zelf een nieuwe oplossing te ontwikkelen maar uiteindelijk kozen we voor een bestaand pakket.”

“Waarom we voor Efficy kozen? Efficy CRM is een toekomstgerichte keuze in een snel veranderende wereld. Efficy is intuïtief en dynamisch.”

En dat betekent onder meer mobiele CRM: “Ik zeg altijd dat we ons CRM altijd bij de hand hebben…”

Het project kende een lang traject. De Request for Proposal (‘RFP’) richtte zich tot wel 10 verschillende leveranciers! Die hebben we uitgebreid getest met demo’s en een onderzoek van de functionaliteiten. Efficy bleek de beste oplossing. Efficy zorgt voor meerwaarde: kijk naar alle nuttige informatie over de klant – documenten, e-mails enz. – die we kunnen opslaan en overzichtelijk aanbieden aan onze klantenmedewerkers. We hebben nu een heus 360° zicht op de klant.”

Een tweede grote verandering: we kunnen nu heel gemakkelijk samenwerken. Je kan immers alles delen!

Hoe groot is de impact van Efficy CRM op de activiteiten van Belfius?
We laten de cijfers voor zich spreken!

 • picto
  800
  vestigingen van de bank gebruiken Efficy CRM
 • picto
  5 300
  licenties
 • picto
  3 500
  gebruikers per dag
 • picto
  6
  miljoen klanten beheerd door Efficy CRM
 • picto
  1,3
  miljoen afspraken met klanten per jaar

Andere referenties

 • BNP Paribas logo
 • Chubb logo
 • Afnor logo
 • Amma logo

Onze andere referenties

2.400 klanten en meer dan 160.000 gebruikers maken gebruik van de oplossingen van de Efficy Group.