Belfius Bank & Verzekeringen

Al meer dan 7 jaar gebruikt Belfius Bank Efficy CRM om haar activiteiten in alle kantoren en online te optimaliseren.

Enkele cijfers: dankzij Efficy CRM is Belfius in de mogelijkheid om diens 800 agentschappen met elkaar te verbinden en om 6 miljoen klanten en 184 miljoen leads per semester te beheren.

7 jaar geleden was Belfius Bank op zoek naar een alles omvattende oplossing waarmee klanten en prospects, zowel particulieren als bedrijven, doeltreffend beheerd kon worden en de prospectie en opvolging verzekerd zou zijn. Er werden op dat moment bij Belfius veel verschillende tools gebruikt (Microsoft Office, Outlook, enz.) zonder dat men communiceerde met elkaar en informatie gedeeld was.

Belfius koos voor Efficy CRM met als doel een 360° klantbeeld te hebben.

Iedere medewerker weet welke producten de klant heeft. Daarnaast kan men raadplegen wat de mate van tevredenheid is, wat de gewoontes zijn (vooral wat betreft digitale kanalen) of welk nieuw gedrag ontstaat. Tot slot heeft men ook de relatie met het contactcenter en het type van vragen in kaart, zodat men weet welke producten of diensten voor de klant of prospect interessant zijn, hoe deze gecontacteerd wil worden, enz.

Dit zal het contact met de klant vergemakkelijken wanneer zij met een Belfius-medewerker in gesprek gaan; dit zal verkoopmogelijkheden creëren en de dienstverlening verbeteren’. Efficy CRM werd uitgerold in alle bankkantoren.

Martin Bobeck, Senior Corporate Banker bij Belfius, legt ten slotte uit welke voordelen de uitgebreide CRM-oplossing van Efficy, ook wel xRM, Belfius biedt door verbinding te maken met andere tools om belangrijke informatie te extraheren. ‘De Efficy multichannel CRM-tool die binnen Belfius Bank wordt gebruikt, is het voorbeeld bij uitstek van een intelligent en veilig gebruik van de gegevens van klanten en maakt het mogelijk om strategische actieplannen op te stellen voor onze belangrijkste klanten’.

Hij voegt eraan toe: ‘het verwerken van alle relevante klantgegevens via hun volledig geïntegreerde en gekoppelde multiplatform-channel met een dergelijk gebruiksgemak, heb ik tot nu toe nog niet gezien tijdens mijn +20 jaar professionele bankervaring’.

Hij besluit dat Efficy volgens hem ‘zonder twijfel de referentie CRM-oplossingen is binnen de snel veranderende banksector die ruimschoots gebruik maakt van gesofisticeerde AI’.

Benoit Speybroeck - belfius
Het nieuwe systeem stelt iedereen die in contact komt met een klant in staat om een 360° beeld van hen te hebben.
Benoit Speybrouck
Director Digital Programs / Digital & Data - Belfius Bank

Klanten dienen met CRM

Projectleider Martine Jans over het gebruik van Efficy bij Belfius: “We gebruiken het CRM-systeem voor de publieke sector én het segment retail. Het bestaande CRM-systeem was verouderd. Er was bijvoorbeeld geen integratie met Microsoft Office, de e-mailcliënt Outlook en de andere IT-systemen. Initieel waren we van plan zelf een nieuwe oplossing te ontwikkelen maar uiteindelijk kozen we voor een bestaand pakket.”

“Waarom we voor Efficy kozen? Efficy CRM is een toekomstgerichte keuze in een snel veranderende wereld. Efficy is intuïtief en dynamisch.”

En dat betekent onder meer mobiele CRM: “Ik zeg altijd dat we ons CRM altijd bij de hand hebben…”

Het project kende een lang traject. De Request for Proposal (‘RFP’) richtte zich tot wel 10 verschillende leveranciers! Die hebben we uitgebreid getest met demo’s en een onderzoek van de functionaliteiten. Efficy bleek de beste oplossing. Efficy zorgt voor meerwaarde: kijk naar alle nuttige informatie over de klant – documenten, e-mails enz. – die we kunnen opslaan en overzichtelijk aanbieden aan onze klantenmedewerkers. We hebben nu een heus 360° zicht op de klant.”

Een tweede grote verandering: we kunnen nu heel gemakkelijk samenwerken. Je kan immers alles delen!

Hoe groot is de impact van Efficy CRM op de activiteiten van Belfius?
We laten de cijfers voor zich spreken!

 • picto
  800
  vestigingen van de bank gebruiken Efficy CRM
 • picto
  5 300
  licenties
 • picto
  3 500
  gebruikers per dag
 • picto
  6
  miljoen klanten beheerd door Efficy CRM
 • picto
  1,3
  miljoen afspraken met klanten per jaar

Andere referenties

 • BNP Paribas logo
 • Afnor logo
 • Amma logo
 • BECI logo

Onze andere referenties

13.500 klanten en meer dan 330.000 gebruikers maken gebruik van de oplossingen van de Efficy Group.