Van een reactieve naar een proactieve salesaanpak met Efficy CRM

Concordia Textiles is een industriële weverij opgericht in 1925 en heeft bijna een eeuw expertise in textielproductie en -afwerking.

Concordia Textiles ontwikkelt en produceert textieloplossingen voor geselecteerde professionele markten.

Zij maken synthetische weefsels binnen drie domeinen: work wear, fashion en industriële toepassingen. C

oncordia Textiles heeft productiesites in Waregem (België) en Suzhou (China), met daarnaast nog vestigingen in Spanje, Duitsland en Bangladesh.

 

 

Door de opkomst van concurrentie uit Azië, zijn we moeten overschakelen van een reactieve salesaanpak naar een proactieve salesaanpak (...) in dat kader hebben we besloten een CRM-oplossing aan te schaffen.
Martine Verspeelt
Marketing & Project Manager - Concordia Textiles

De omslag in de praktijk

Voor Concordia Textiles was het duidelijk dat er een omslag nodig was om relevant te blijven op de markt. Het kiezen van de juiste CRMoplossing werd grondig genomen met een bevraging op de markt, waaruit uiteindelijk een selectie werd gemaakt en waar vier bedrijven een demonstratie hebben gegeven.

Efficy bleek de juiste oplossing van Concordia te zijn. Het salesteam van Concordia Textiles bestond voornamelijk uit personen die al vele jaren bij het bedrijf aan de slag waren en, die een schat aan ervaring meedragen, maar die deze kennis voornamelijk individueel geborgd hadden.

Daarnaast was het veranderingsproces ook nog een grote uitdaging. Hoe krijgen we relatief autonome medewerkers zover om hun werk te delen. Een echte cultuuromslag. Om dit zoveel mogelijk in goede banen te begeleiden werd er gekozen voor een trainingstraject van zowel de interne als de externe sales.

Bij een dergelijke omslag bleek al snel dat één training niet volstond en werd, samen met iemand van IT, op maandbasis herhalingstrainingen georganiseerd. Ook voor nieuwe medewerkers voorziet Concordia Textiles training dankzij een interne CRM-trainer.

De markt vraag om een cultuuromslag

Concordia is een historisch bedrijf met een rijke geschiedenis. Een goed product en de toen nog relatief beperkte concurrentie maakte een klassieke bedrijfsvoering mogelijk.

‘Vroeger deed Concordia Textiles synthetische voering, een echte booming business, waarbij er meer vraag dan aanbod was. Vergeleken met vandaag was verkopen in die tijd dus vrij eenvoudig’, legt Martine Verspeelt, Marketing & Project Manager bij Concordia Textiles, uit.

‘Door de opkomst van concurrentie uit Azië, zijn we moeten overschakelen van een reactieve salesaanpak naar een proactieve salesaanpak.

Meer luisteren naar de klanten, meer R&D naar aanleiding van hun behoeften doen en in dat kader hebben we besloten een CRM-oplossing aan te schaffen’.

De concurrentie staat niet stil

Momenteel werkt Concordia Textiles met Efficy CRM 11, de mobiele app en Flexmail voor marketingdoeleinden.

De concurrentie zit echter niet stil en de markt is steeds in beweging.

Blijven innoveren en anticiperen blijft belangrijk, ook op het vlak van CRM zijn er nog genoeg mogelijkheden om te ontwikkelen.

‘Eerst en vooral zijn er een aantal features die in Efficy zitten die wij nog niet optimaal gebruiken. Daar kunnen wij zeker nog meer gebruik van maken.

Anderzijds hebben we behoefte aan een tool om concurrentieanalyse te kunnen capteren binnen het CRM-pakket’, besluit Verspeelt.

Andere referenties

  • Geesa logo
  • RATP logo
  • Volskwagen logo
  • Naviland Cargo logo

Resultaten

  • Dankzij mobiele app altijd toegang tot alle informatie
  • Alle informatie en klantgegevens gecentraliseerd
  • Van een reactieve naar proactieve salesaanpak

Onze andere referenties

13.500 klanten en meer dan 330.000 gebruikers maken gebruik van de oplossingen van de Efficy Group.