Over Corsendonk

Voor de hele wereld zijn bier en België synoniem: geen enkel ander land drukt meer diversiteit, individualiteit, eigenaardigheid en kleur uit met zijn inheemse bieren. 

En Corsendonk, een Belgische brouwerij met wereldklasse, is hier een perfect voorbeeld van: ze biedt dranken van hoge kwaliteit aan de bierkenners van deze wereld aan. 

Efficy CRM stelt ons in staat om de structuur van onze verkooporganisatie te verbeteren.
Stefan Keersmaekers
Algemeen Directeur - Corsendonk

Wat doet CRM in deze wereld?

De reputatie van Corsendonk verbeterde door gebruiksvriendelijke CRM. Efficy levert een gestructureerde oplossing voor het verkoopteam – het is Corsendonks manier om te verzekeren dat de amberbieren blijven stromen… 

We laten Stefan Keersmaekers aan het woord. “Onze activiteit is eigenlijk een people business. En bij Efficy waren we behoorlijk onder de indruk van hun know-how, hun zinnige benadering en de oplossing die ze ons aanboden. Dat is ondertussen bewezen. Perfect. We voelden vanaf het begin dat dit een win-win situatie zou creëren.” 

Aan de slag met Efficy CRM

“We begonnen de software te gebruiken binnen de drie maanden na het opstarten van het project. Efficy respecteerde de krap berekende timing. En zij leverden een fijne oplossing.” 

Het sales team meldt vanop afstand aan op de server waarop Efficy is geïnstalleerd.“De transparantie van Efficy is werkelijk fenomenaal. Elke verkoper krijgt meteen een overzicht van de taken die hij die dag moet vervullen. We beschikken over standaard rapporten. De opname van bestellingen volgt een standaardprocedure zodat we het verloop van het verkoopsproces in het oog kunnen houden.” 

Hugo Vierbergen: “Corsendonk zet een IBM AS/400 server in voor de belangrijkste IT-taken. Alle kritische gegevens rond de dagelijkse operatie worden op die machine opgeslagen. Met desktop PCs en laptops kan zich men aanmelden op de AS/400, maar omwille van de veiligheid worden er nooit data op de PCs bewaard.” 

De CRM informatie – ongeveer één miljoen lijnen per sessie – wordt geanalyseerd tijdens de transfer van de AS/400 machine naar de Efficy server. 

Een samenvatting van de analyse wordt in de CRM oplossing ingevoerd en beschikbaar gemaakt voor Corsendonks sales team. 

Eén: het management ontvangt gedetailleerde operationele informatie. Twee: het verkoopsteam beschikt over op maat gemaakte informatie waarmee ze ’s anderendaags op klantenbezoek kunnen gaan. 

Hoe Efficy CRM werkt

Stefan Keersmaekers: “We waren aangenaam verrast door de functionaliteiten van Efficy CRM. De oplossing waar we naar zochten heeft ons nieuwe verkoopkansen opgeleverd.” 

“Dankzij Efficy kunnen we aan kredietinzameling te doen en de structuur van de verkooporganisatie verbeteren.” 

“Efficy is hoogst gebruiksvriendelijk. We kunnen de CRM-oplossing aanpassen wanneer dit nodig is, en dat kan zonder al te veel hulp van buitenaf.” 

Efficy blijft verantwoordelijk voor het onderhoud van de CRM en levert hoogst efficiënte support na verkoop, volgens Corsendonk. 

Stefan Keersmaekers: “Efficy CRM loopt zo gesmeerd dat ik nauwelijks dingen hoef te controleren. Onze producten evolueren onophoudelijk, net zoals Efficy. We vinden het een enorm gemakkelijk pakket om mee te werken. Maar wanneer we af en toe toch externe hulp nodig hebben, staat Efficy paraat.” 

“We doen dan telefonisch of per e-mail een beroep of Efficy. Het probleem wordt binnen de 24 uren opgelost. Efficy heeft bewezen een zeer gebruiksvriendelijk en efficiënt CRM-pakket te zijn voor organisaties als de onze.” 

“We kregen eigenlijk meer functionaliteit dan de dingen waarover we onderhandelden. De toekomst van Corsendonk ligt in het succesvol doorgaan met het brouwen van Belgische topbieren voor de miljoenen bierkenners over de hele wereld. En Efficy CRM is een essentieel onderdeel van onze succes geworden.”

Andere referenties

  • Carrefour Pro logo
  • La Redoute logo
  • Gautier logo
  • Ixoconcept logo

Onze andere referenties

13.500 klanten en meer dan 330.000 gebruikers maken gebruik van de oplossingen van de Efficy Group.