Het is duidelijk dat de verkoopfunctie in Frankrijk onder een slecht imago lijdt. Het is een onzeker, moeilijk, immoreel beroep, een standaard beroepskeuze of zelfs een afvalstroom… Er zijn veel vooroordelen tegen.

Het omvat echter vele beroepen van grote rijkdom en is een essentiële motor voor de groei en ontwikkeling van ondernemingen.

De beweging Dirigeant Commerciaux de France is een vereniging die tot doel heeft managers van verkoopprestaties rond gemeenschappelijke thema’s samen te brengen om ideeën uit te wisselen met hun collega’s en zich voor te bereiden op de uitdagingen van morgen voor de ontwikkeling van de verkoopfunctie in het bedrijf.

In 3 jaar tijd is de Lyon tak van de DCF vereniging van 70 naar 150 leden gegaan. Deze groei van het aantal leden heeft de managers van de organisatie gedwongen hun communicatie en relatiebeheer met de leden te heroverwegen.
Jean-Pierre Barros
Voorzitter van DCF Lyon

Het project kortweg

 • picto

  7 Gebruikers

 • picto

  150 Leden in Lyon

 • picto

  80 Verenigingen in Frankrijk

De context van het project

Hoe de marketingcampagnes van een groeiende organisatie structureren en harmoniseren? Dit was het aanvankelijke probleem waarmee de vereniging van Franse verkoopdirecteuren (DCF) werd geconfronteerd.

Onze vereniging bestaat uit acht commissies (organisatie, MKB, grote accounts, junioren, onthaal, internationaal, inter-verenigingen en onderwijs, communicatie, enz.) Ieder had de neiging zijn eigen e-mailcampagnes te voeren met zijn eigen databases.

Om de hele marketingstrategie te structureren, hebben de managers van DCF Lyon besloten zich uit te rusten met een CRM-tool.

Maar voor de vereniging was er geen sprake van om zich te wenden tot een softwaregigant die niet in staat zou zijn om binnen een redelijk budget een aangepaste klantenservice te bieden.

Waarom Efficy CRM?

We zochten vooral een lokale partner voor ons CRM-project, iemand die een betrouwbare oplossing biedt en toch toegankelijk en bereikbaar blijft. Dit was het geval met Efficy CRM op al deze punten.

Ongeveer tien dagen om jezelf uit te rusten met een CRM software

Zodra deze keuze was gemaakt, zijn de teams van DCF Lyon en Efficy aan de slag gegaan. Zij stonden voor een belangrijke taak: het harmoniseren, opschonen en migreren van de talrijke Excel-bestanden van de vereniging.

Dit werk aan de dossiers vormde het belangrijkste deel van de inzet. In totaal kostte het ons ongeveer tien dagen om ons nieuwe CRM op te zetten.

De ruggengraat van het werk van de vereniging

Dankzij deze werkzaamheden gaan de teams van DCF Lyon een nieuwe fase in: voortaan zijn alle marketingcampagnes gestructureerd, gestandaardiseerd en geharmoniseerd.

Onze e-mailcampagnes worden in een paar klikken verzonden en – een belangrijk element voor ons – worden geregistreerd. In het verleden zijn er veel gegevens verloren gegaan doordat de voorzitters van de comités om de beurt hun eigen campagne voerden.

Al deze elementen dragen bij tot een aanzienlijke versterking van de relatie met onze leden:

Onze sterke groei en het feit dat vele sales managers van grote accounts bij ons in dienst zijn getreden, hebben ons ertoe gebracht een meer gestructureerde en geharmoniseerde marketingaanpak te volgen. Dit is nu bereikt en wij hebben zelfs al onze werkzaamheden geoptimaliseerd en geïndustrialiseerd, met inbegrip van het beheer van abonnementen, facturering, lidmaatschappen, enz…

Andere referenties

 • FBI Groupe logo
 • Gerontim logo
 • 3D-reshaper logo
 • Urios Beic logo

Onze andere referenties

13.500 klanten en meer dan 330.000 gebruikers maken gebruik van de oplossingen van de Efficy Group.