Espacil Habitat beheert momenteel meer dan 20.000 sociale woningen in heel West-Frankrijk en de regio Parijs.

Zij vertrouwt op rechtstreeks contact met de beheerders, maar wil ook dat al haar medewerkers in staat zijn om elke vraag van een huurder efficiënt te beantwoorden.

Het CRM-project bestrijkt dus het bedrijf als geheel.

E-Deal CRM by Efficy helpt ons om een grotere huurdertevredenheid te bereiken. We zijn in staat om consequenter te reageren op hun verzoeken.
Philippe Cloarec
Hoofd Huurdersbeheer

De CRM-oplossing als hoeksteen van het beheer van de huurdersrelaties

Maandelijks ontvangen wij tussen de 2.500 en 3.000 aanvragen, administratief of technisch, van bestaande huurders, voormalige huurders, huurders, woningaanvragers, enz.

Het is essentieel geworden voor sociale huisvestingsorganisaties om zich uit te rusten met oplossingen om deze klantrelatie te beheren.

Dankzij ons CRM-systeem kan het bedrijf al zijn interacties met huurders centraliseren en registreren om de opvolging te optimaliseren.

Dankzij de automatiseringsfuncties van de CRM-oplossing werden ook de doorlooptijden aanzienlijk verkort.

Bovendien kunnen we onze verschillende doelgroepen consistentere antwoorden bieden dankzij de kennisbank die beschikbaar is voor al onze medewerkers.

Kortom, we zouden het niet meer aankunnen als we deze CRM-oplossing, die gekoppeld is aan onze sectorspecifieke systemen, niet meer zouden hebben.

Key facts

 • picto
  2.500 tot 3.000
  aanvragen per maand
 • picto
  60
  vaste licenties
 • picto
  40
  variable licenties

E-Deal CRM by Efficy: vervanging van een verouderde oplossing door een gebruikersvriendelijke tool

We hebben een aanbesteding uitgeschreven om een softwareoplossing te vinden ter vervanging van onze bestaande oplossing.

Een adviesbureau heeft ons bijgestaan bij het opstellen van het bestek. Een interne werkgroep werkte samen met de consultant om alle behoeften te identificeren en te inventariseren. Drie aanbieders werden uitgenodigd om een demonstratie te geven. De demonstratie van Almavia en E-Deal CRM by Efficy door de teams van Efficy en het werk dat zij aan hun prototype hadden uitgevoerd, bewees ons dat zij onze behoeften volledig begrepen.

Zij konden een demonstratie en oplossing bieden op basis van de realistische scenario’s die wij hadden gegeven. Zo konden we zien hoe E-Deal CRM by Efficy ons in de toekomst kan helpen.

De oplossing die ze ons voorlegden, leek ons ook zeer gebruiksvriendelijk en moderner. Een ander bijkomend voordeel was dat we met sommige functies de reikwijdte van wat we met de oplossing wilden doen, konden verbreden.

Een instrument dat openstaat voor toekomstige ontwikkelingen en dat door het personeel van harte wordt verwelkomd

E-Deal CRM van Efficy werd zeer goed ontvangen door de gebruikers. Het is veel moderner dan het vorige systeem dat ze gebruikten. Weinig training was nodig omdat het bedrijf al een Customer Relationship-cultuur had. Om de uitrol van de oplossing te begeleiden, hebben we gedetailleerde werkprocedures opgesteld. Om dit te vergemakkelijken, hebben we ook processen geïmplementeerd om automatisch taken te creëren in de agenda’s van de gebruikers na het type verzoek.

We werken momenteel aan twee upgrades. Ten eerste, Computer Telefonie Integratie, waardoor onze adviseurs kunnen zien wie er belt dankzij de schermpop-functie, en direct alle informatie over de beller hebben. Vervolgens implementeren we een interface tussen de CRM-oplossing en het huurdersextranet, zodat onze huurders direct toegang hebben tot hun aanvragen, zodat ze hun voortgang kunnen volgen.

Resultaten

 • Verbeterd beheer van aanvragen
 • Verminderde gemiddelde verwerkingstijd van de aanvragen
 • Meer consistentie in de antwoorden die aan huurders worden geboden
 • Efficiënter delen van informatie

Andere referenties

 

Onze andere referenties

13.500 klanten en meer dan 330.000 gebruikers maken gebruik van de oplossingen van de Efficy Group.