Sinds 1992 ontwikkelt en verspreidt GYSC (Global Youth and Student Community) studenten- en beroepskaarten onder instellingen voor hoger onderwijs.

Als houder van de rechten op de internationale ISIC-norm voor studenten biedt het bedrijf een multiservice kaart aan instellingen voor hoger onderwijs.

De onderneming biedt ook rechtstreekse verkoop aan studenten om hen een exclusief programma van voordelen en kortingen aan te bieden via een netwerk van partners in Frankrijk en in het buitenland.

Geconfronteerd met een groeiende business en een vermenigvuldiging van haar aanbiedingen en diensten, ging GYSC 4 jaar geleden op zoek naar een CRM-oplossing om haar ontwikkeling te ondersteunen en haar business te structureren.

Het CRM is het centrale instrument geworden in het beheer van ons bedrijf, de tijdwinst en de productiviteitswinst zijn fenomenaal, waardoor we ons 100% op onze kernactiviteiten kunnen concentreren!
Thomas De Riedmatten
Algemeen directeur Frankrijk

Het project kortweg

 • picto

  8 Gebruikers

 • picto

  Inzet 2018

 • picto

  3,9 M€ Omzet

De context van het project

Vier jaar geleden werkten we met de goede oude methode van een Excel-bestand en een e-mailbox, waarmee veel tijd verloren ging bij het intern verspreiden van informatie en het efficiënt verdelen van taken, met name in de productie- en facturatiecycli.

Wij waren op zoek naar een instrument dat ons in staat zou stellen ons bedrijfsbeheer en onze interne organisatie zo te structureren dat wij de moeilijkheden die wij ondervonden bij het beheer van de rekeningen niet zouden doorgeven aan onze klanten.

“Ons doel was een vloeiender en vooral productiever verloop van onze dagelijkse werkorganisatie.”

Toen we op zoek waren naar een CRM oplossing, hebben we heel wat tools bekeken, van de grootste tot de kleinste, en uiteindelijk kwamen we al snel uit bij Efficy.

Vier jaar geleden was het de enige volledige SaaS-tool, wat een sterke voorwaarde was in ons bedrijf, waar we op verschillende campussen werken. Van de integratie van oplossingen van derden, zoals Gmail of ons boekhoudprogramma Sage, tot de aanpassing van de tool, konden we onze codes en onze bedrijfstaal in de oplossing overbrengen, zodat de teams de verandering gemakkelijker konden aanvaarden.

Een ander belangrijk punt in onze beslissing was het feit dat Efficy een uitgever en integrator van zijn eigen oplossingen is. Ik weet inderdaad uit ervaring dat het ingewikkelder is om te werken met uitgevers die aan derden-integratoren doorgeven.

Waarom Efficy?

Het modulaire aspect van de oplossing heeft ons zeer snel doen inzien dat wij een maximum aan zaken konden integreren volgens onze bedrijfsbeperkingen en niet volgens de beperkingen die door het instrument werden opgelegd.

Een partner die u kunt vertrouwen

De menselijke kwaliteit van de mensen die wij tijdens de kwalificatie van ons project hebben ontmoet, was een doorslaggevende factor in onze beslissing. Wanneer wij een instrument van dit type integreren, kiezen wij niet alleen voor functionaliteiten, maar ook voor een betrouwbare gesprekspartner die ons in dit project kan begeleiden. Thomas, de sales manager, was in staat onze problemen zeer goed te begrijpen en ze functioneel in de tool te vertalen.

Van het beheer van contacten tot zaken en meer recent tot facturatie is Efficy een centraal instrument geworden in ons informatiesysteem. Vandaag stelt het ons in staat onze klanten, partners en leveranciers efficiënt en centraal te beheren. Wij beheren ook de interne productie en de communicatie tussen ons hoofdkantoor en onze productiesite dankzij het ticketbeheer. Elke interne productie wordt beheerd door een ticket dat evolueert tijdens de productiecyclus voor een duidelijke en gezamenlijke visie op de voortgang ervan.

Een begeleiding op maat

De ondersteuning door de Efficy teams tijdens de stationeringsfase was zeer intens en van een zeldzame kwaliteit. Wij hebben een vertrouwensrelatie opgebouwd met de Efficy teams, die volledig open waren over de haalbaarheid van de projecten die wij wilden implementeren, onze verwachtingen ten aanzien van het instrument en de technische beperkingen.

Een CRM kan niet alles. De consultants van Efficy hebben ons de beperkingen kunnen tonen die u nog niet had geïdentificeerd.

Deze totale transparantie en de zakelijke expertise van de mensen met wie wij spraken, stelden ons in staat onschatbare tijd te besparen, wat het verschil maakte met andere uitgevers.

 

Dankzij het CRM beschikken wij over transparante informatie over onze klanten met een historiek van de laatste 4 jaar, gecentraliseerd en op een autonome manier toegankelijk voor onze medewerkers. Wij hebben een globaal zicht op de hele activiteit met een aanzienlijke tijdsbesparing om toegang te krijgen tot de relevante informatie.

We hebben ook onze productie gestructureerd, we weten precies waar we aan toe zijn en de communicatie tussen onze twee sites is vereenvoudigd. Zonder Efficy zou het erg ingewikkeld zijn om vandaag te werken. Dankzij het CRM hebben onze teams tijd kunnen vrijmaken om hun productiviteit te gebruiken voor onze bedrijfsontwikkeling. Efficy CRM is een metgezel en groeiversneller voor ons bedrijf.

Waarom zou u Efficy aanbevelen?

Voor alle genoemde kwaliteiten van het instrument en zijn functionele rijkdom, maar vooral voor de kwaliteit van de betrokken mensen. Het is een 100% Europees instrument met lokale teams, commercieel en industrieel spreken we dezelfde taal, wat de commerciële relatie vereenvoudigt en tijd bespaart.

Andere referenties

 • Cabinet vision logo
 • Eyes Road logo
 • LSE logo
 • Octime logo

Onze andere referenties

13.500 klanten en meer dan 330.000 gebruikers maken gebruik van de oplossingen van de Efficy Group.