Rimsa is een bedrijf met 35 jaar ervaring dat verantwoordelijk is voor het creëren van innovatieve, betrouwbare, aanpasbare en duurzame oplossingen voor verschillende industrieën.

Bij Rimsa wijden ze hun menselijk talent aan onderzoek, ontwikkeling en innovatie, om oplossingen te leveren die een betere toekomst bevorderen voor iedereen, overal.

Een jaar geleden besloot Rimsa op zoek te gaan naar een nieuw CRM dat hen kon helpen hun werkproces te vereenvoudigen en te uniformeren.

In deze klantengetuigenis hadden wij de gelegenheid om Carol Carbajo, Rimsa’s Sales Manager, te interviewen. Zij vertelt ons hoe het was voor en na de overname van Efficy in haar bedrijf.

Het feit dat wij in Efficy de naar onze klanten te zenden aanbiedingen hebben kunnen parametriseren, heeft het proces versneld. Bovendien stelt dit alles ons in staat vele aspecten te analyseren en elk project op de juiste wijze op te volgen.
Carol Carbajo
Sales Manager

Op zoek naar een instrument om bedrijfsprocessen te optimaliseren

Zij waren op zoek naar een instrument dat nuttig zou zijn voor het hele bedrijf, maar meer voor de verkoopafdeling: hun doel was elke verkoopkans snel en efficiënt te beheren. Maar bovenal wilden zij dat de software effectieve rapporten voor het bedrijf zou ontwerpen.

Na enkele weken koos Carlos Lorenzana (Directeur Operations van Rimsa), voor Efficy CRM omwille van zijn nabijheid, zijn aanpasbaarheid op basis van de specifieke behoeften die door het bedrijf werden gevraagd en vooral omwille van zijn prijs-kwaliteitverhouding.

Zij hebben momenteel een veel wendbaarder management in hun verkoopteam, dat in tweeën is gesplitst:

 • Constructie Divisie: Gericht op een nationale omgeving, met een korte en dynamische verkoopcyclus.
 • Friction Division: Gebaseerd op een internationale omgeving, met actie voorafgaand aan het goedkeuringsproces en met een lange verkoopcyclus.

Belangrijkste feiten

 • picto
  35
  professionals
 • picto
  14
  verschillende nationaliteiten

"Efficy's must-sees"

De uitvoering van het Rimsa “Efficy-project is geleidelijk en in samenwerking verlopen.

Naast de opleiding van onze Efficy instructeur (Grégory Ferrard), besloot Rimsa een ruimte te creëren onder de naam “Efficy’s must-sees”, onder leiding van Carlos, haar Directeur Operations.

Dit zijn periodieke sessies van 45 minuten, waarbij het hele bedrijf aansluit en Carlos verantwoordelijk is voor de opleiding en het beantwoorden van alle vragen die door het team worden gesteld, om zo door de hand van Efficy een beter inzicht te krijgen in hun interne processen.

Aangezien zij een transnationale onderneming zijn die met verschillende landen zoals China werkt, zijn zij bovendien zowel bij de opleiding als bij de tenuitvoerlegging van het CRM tot coördinatie gekomen, waarbij rekening wordt gehouden met instrumenten die compatibel zijn met de Aziatische tak.

Sterker nog, in tijden van opsluiting trainde Carol eerst zichzelf in het instrument en creëerde vervolgens sessies waarin ze haar verkoopteam leerde wat ze aan het leren was.

Maar weet je wat het beste deel is?

Ze heeft haar verkoopsteam bewust gemaakt van het belang van Data Quality en hoe het hen kan helpen efficiënte rapporten op te stellen om duidelijke acties te ondernemen voor een bepaald project.

Het is duidelijk dat Rimsa een dynamisch bedrijf is, waar men op zoek is naar praktisch nut en productiviteit.

Gefeliciteerd!

Doelstelling: Blijven leren van Efficy CRM

Vandaag gebruikt Rimsa al een groot percentage van het instrument en beetje bij beetje hebben zij hun processen verbeterd.

Voor hen is Efficy een eenvoudig en gemakkelijk toe te passen CRM en ze weten dat ze er meer uit kunnen halen.

Ze linken zelfs elke aanbieding die ze naar hun klanten sturen naar hun website. Dit is iets wat hen goed is bevallen omdat het hen heeft geholpen efficiënter te werken.

Momenteel wacht het team tot ze kunnen reizen om de geopositioneringsmodule in de Efficy-toepassing vrij te geven en, vooral, om meer verkoopkansen te krijgen met de CRM.

De resultaten

 • Zij hebben hun werkprocessen eengemaakt en geoptimaliseerd.
 • Zij hebben wekelijkse interne opleidingssessies opgezet, met als doel het instrument optimaal te benutten.
 • Zij verwerven en promoten het belang van een Data Kwaliteit door de hand van Efficy.

Andere soortgelijke referenties

 • Herose logo
 • Geesa logo
 • Trelleborg logo
 • Texaa logo

Onze andere referenties

13.500 klanten en meer dan 330.000 gebruikers maken gebruik van de oplossingen van de Efficy Group.