ZorgDomein beheert haar klantrelatie met Efficy CRM

ZorgDomein maakt communicatie tussen huisartsen, patiënten en zorginstellingen gemakkelijker. Zij zorgen ervoor dat de patiënt zonder zorgen en papieren dossiers het zorgtraject in kunnen gaan. ZorgDomein heeft als doel het faciliteren en versnellen van een keuze voor de best passende zorg en het digitaal verbinden van patiënten, verwijzers en zorgaanbieders en zo de zorg beter te maken en voor ieder toegankelijk en betaalbaar te houden.

robert prein
Omdat de structuur van alle entiteiten hetzelfde is opgebouwd, is het makkelijk om problemen te achterhalen en op te lossen. Waardoor iedereen snel verder kan met zijn of haar kerntaken.
Robert Prein
CRM Administrator - Zorgdomein

Een gat in de markt vraagt om een flexibel CRM

‘Wat ZorgDomein doet, is uniek op de Nederlandse markt’, aan het woord is Robert Prein CRM Administrator van ZorgDomein. ‘Deze unieke positie brengt ook met zich mee dat we pionierswerk doen’.

ZorgDomein werkt met haar eigen platform waar huisartsen de beste zorgverstrekker kunnen selecteren passende bij de behoeften van de patiënt. Dit is een eigen ontwikkeld platform.

Waarom dan toch ook een CRM? Prein legt uit: ‘ZorgDomein is de applicatie, de front-end die de huisarts, de patiënt en de zorgspecialist met elkaar verbindt. Hier wordt keihard gewerkt om de zorgvraag en aanbod zo gestroomlijnd en groen mogelijk te laten verlopen’. (Groen als in, geen papieren dossier meer).

CRM is belangrijk voor het contactbeheer. Als enige speler op de markt die deze service aanbiedt, moeten zij zorgverstekkers vertuigen van hun meerwaarde.

‘We maken onderscheid tussen twee soorten zorgverleners, simpel gezegd de grote instellingen zoals  ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgtehuizen etc. en de kleinere instellingen, de meer individuele praktijken met een beperkt personeelsbestand; bijvoorbeeld fysiotherapeuten.

Om deze zorgverstrekkers te lokaliseren, contracteren en de relatie te onderhouden, hebben we behoefte aan een gespecialiseerde, maar flexibele CRM-oplossing. Hierbij kwamen we uit bij Efficy CRM’.

Blijven verbeteren naar een vlotter werkproces

Het CRM is het hart van het klantrelatiebeheer. Een goed klantrelatiebeheer zorgt ook voor actuele tarieven. Als CRM-administrator heeft Prein dan ook regelmatig contact met de facturatieafdeling.

‘Het gaat hierbij om de juiste tarieven van de producten die worden aangeboden en afgenomen, maar ook voor analyses van de database’.

Daarnaast blijft ZorgDomein ook de processen van het CRM verbeteren. ‘Om een goed voorbeeld te geven’, legt Prein uit. ‘Onze interne processen laten het niet toe dat één persoon een opportuniteit kan aanmaken en kan opleveren.

Echter, zaten we voor een bepaalde functie gekneld, omdat we wilden dat een bepaalde afdeling een aantal van deze stappen kon omzeilen waardoor er een sprong in de efficiëntie kon plaatsvinden.

Om de workflow te versimpelen hebben we in samenwerking met Efficy een gepaste oplossing in het rechtenbeheer ontwikkeld waardoor deze persoon de handelingen met hetzelfde account kan doen’.

Eenvoudige queries maken: simpel dankzij de ingebouwde query builder

Robert Prein is een ervaren CRM-administrator, toch moest hij even wennen aan Efficy CRM. ‘In het begin was het ‘overwhelming’. Prein legt uit: ‘Ik was gewend aan een MS-DOS achtig programma.

Eenmaal gewend aan Efficy CRM merk je dat er een logica is, er is echt over nagedacht’. Als grootste voordeel haalt Prein het gemak om basale query’s te maken aan, één van zijn vele taken als CRM-administrator bij ZorgDomein, dankzij de gelinkte ingebouwde query builder.

Omdat de structuur van alle entiteiten hetzelfde is opgebouwd, is het makkelijk om problemen te signaleren, achterhalen en op te lossen. Dit heeft ook gevolgen voor de zoekfunctie, ‘die erg goed werkt’. Aldus Prein.

‘Ik ben nooit langer dan 3 seconden aan het  zoeken’. Op de vraag of er nog wensen zijn voor de toekomst is Prein duidelijk: ‘ZorgDomein is een prachtig platform, dat goed is voor het optimaliseren van de zorg in Nederland en daar willen we graag iedere zorginstelling in betrekken.’

Resultaten

  • Krachtige zoekfunctie, niet meer dan 3 seconden om te vinden wat je zoekt
  • Aangepaste toegangsrechten voor specifieke teams binnen ZorgDomein versnelt werkproces
  • Eenvoudige queries maken dankzij de ingebouwde query builder

Andere referenties

  • Geesa logo
  • Ixoconcept logo
  • Volskwagen logo
  • Arjowiggins logo

Onze andere referenties

13.500 klanten en meer dan 330.000 gebruikers maken gebruik van de oplossingen van de Efficy Group.