Met Efficy CRM beheer informatie over studenten en docenten

De wereld van opleiding en onderwijs heeft zich van oudsher niet al te zeer beziggehouden met het commerciële aspect van haar activiteit. Dit gebied van onderwijsinstellingen omvat scholen, hogescholen, academies, universiteiten, kleuterscholen, technische opleidingscentra, enz.
 
Dit aspect is vandaag de dag bijzonder relevant in een periode waarin het aantal leerlingen op alle niet-leerplichtige onderwijsniveaus geleidelijk afneemt.
 
Het gebruik van managementprogramma’s die het aantal studenten voor onderwijsinstellingen maximaliseren, wordt bijzonder belangrijk. En daarom gaan we het in dit artikel hebben over CRM voor scholen en onderwijsinstellingen.

En welke kenmerken moet een CRM specifiek voor scholen en onderwijsinstellingen hebben?

In het geval van een CRM dat aan opleidingscentra is aangepast zijn de belangrijkste aspecten waarmee rekening moet worden gehouden de aanwerving van studenten, de relatie met hen tijdens hun verblijf in het centrum en de relatie met al degenen die de instelling hebben doorlopen: de alumni.
 
Dankzij het CRM is de informatie met een eenvoudige zoekopdracht beschikbaar voor elk lid van uw organisatie zodat de dienstverlening op een brutale manier kan worden gepersonaliseerd.
 
Dit systeem kan ook inschrijvingen, klachten, dossiers, problemen, enz. via het instrument beheren.

En hoe kan een CRM voor scholen helpen in de relatie met uw alumni?

Op dezelfde manier als in het vorige geval zult u, door te beschikken over alle hyper gesegmenteerde informatie van al uw leerlingen, in staat zijn om gemakkelijk:
  • De gegevens van een alumnivereniging te beheren.
  • Evenementen voor hen door verschillende leden van het team te beheren en coördineren.
  • Marketingcampagnes te maken om nieuwe opleidingen aan te bieden.
 
Kortom, met een CRM dat speciaal aan scholen en onderwijsinstellingen is aangepast kunt u een kwaliteitssprong maken en de communicatie met al uw leerlingen (huidige en voormalige) personaliseren, de aanwerving van nieuwe leerlingen verbeteren en de beschikbare inschrijvingen opvullen.

Wilt u op een praktische manier zien hoe Efficy werkt in slechts 15 minuten?

Zoals ik al zei zou het zo praktisch zijn dat het gebaseerd is op uw bedrijf! Het is gratis en zonder enige verplichting.

De stappen zijn:

  1. Registreer gratis
  2. Voer uw telefoonnummer in
  3. Wij bellen u om u te tonen hoe Efficy werkt, gepersonaliseerd aan uw bedrijf!

Onze oplossingen

picto

Starter

Efficy CRM Starter wordt uw eerste CRM! Klaar voor gebruik, het laat uw verkopers toe om de omzet en productiviteit te verhogen.
20€ / gebruiker / maand

(Vanaf 2 gebruikers)

Bekijk de functies

Beschikbare aanvullingen:
Marketing,
facturatie

Gratis Demo

picto

SMB

U wenst een zeer configureerbare CRM dat aansluit bij uw behoeften. Efficy CRM SMB is het ultieme wapen voor uw verkoopteam.
40€ / gebruiker / maand

(Vanaf 5 gebruikers)

Bekijk de functies

Beschikbare aanvullingen:
Marketing, klantenservice, facturatie, projectmanagement

Gratis Demo

picto

Enterprise

U hebt een volledig CRM (verkoop, marketing, klantenservice, timesheet) nodig dat u in staat stelt om alle klantkennis te centraliseren.
60€ / gebruiker / maand

(Vanaf 5 gebruikers)

Bekijk de functies

Beschikbare aanvullingen:
geavanceerd projectmanagement,
facturatie

Gratis Demo

picto

Corporate

Dit is niet uw eerste CRM-project, u hebt talrijke en complexe klantrelatieprocessen. De BPM slechts één muisklik verwijderd.
80€ / gebruiker / maand

(Vanaf 10 gebruikers)

Bekijk de functies

Beschikbare aanvullingen:
geavanceerd
projectmanagement

Gratis Demo