Categorieën:
CRM Instrument

Dit bericht is geschreven door Efficyers

De vastgoedmarkt en de industrieën eromheen, zoals de bouw, zijn in veel landen een van de pijlers van de economie. Ook in ons land.

Bewijs hiervan zijn de cijfers. In Spanje werden in 2017 25.645.100 woningen gebouwd, waarvan 80% eerste woningen.

De cijfers voor de woningverkopen in 2019 schommelden rond een half miljoen verkochte woningen (met 263.557 bevestigde verkopen in de eerste helft van het jaar).

Vastgoed CRM

Daarnaast is de gemiddelde prijs van het huis 241.145 euro. Hierdoor blijft er een markt over van iets meer dan 120 miljard euro per jaar. Een indrukwekkend cijfer.

Juist door het lucratieve karakter is de vastgoedsector in de loop der tijd steeds professioneler geworden, zowel op het gebied van verkooptechnieken als op het gebied van management, en het beste instrument voor deze twee gebieden is een CRM.

Voordelen van het gebruik van een CRM voor vastgoed

Een CRM helpt u, vooral om beter te concurreren en meer te verkopen in een sector die zo concurrerend is als vastgoed, en doet dat op deze 4 manieren:

  • Opschalen van uw bedrijf.
  • Volg de verkoop beter op.
  • Zorg voor een betere klantenservice.
  • Maak rapporten aan in een paar klikken.

Opschalen van uw bedrijf

Als u net begint, kunt u met een handvol woningen in uw portefeuille en een paar contacten de kost gaan verdienen.

Met een gemiddelde provisie van 3% + BTW en gemiddelde huizenprizjen van rond de 250.000 euro kan de verkoop van een huis om de twee maanden een vastgoedadviseur in leven houden.

Het probleem komt als het gaat om het opschalen van uw bedrijf.

Wanneer uw portefeuille enkele tientallen woningen begint omvat, uw contacten niet meer vanuit uw mobiele telefoonboek kunnen worden beheerd en u met meer personeel begint te werken, wordt het management een levende hel.

U vermijdt dit met een CRM voor vastgoed, waarbij alle informatie gecentraliseerd is en u ervoor zorgt dat deze altijd beschikbaar is en nooit verloren gaat.

De verkoop beter opvolgen

De gemiddelde duur van de aankoop van een huis variëert, volgens verschillende studies, van 5 tot 8 maanden. Met dit soort doorlooptijden wordt de opvolging van potentiële klanten een prioriteit.

Dankzij een CRM kunt u tot op de millimeter nauwkeurig opvolgen zonder opdringerig over te komen en zonder dat u dag in dag uit herinneringen op uw mobiele telefoon hoeft te plaatsen.

Een betere klantenservice bieden

Afgeleid van de andere twee, wordt de taak van het verstrekken van super gepersonaliseerde aandacht aan zowel kopers als verkopers vereenvoudigd.

En allemaal, eenvoudigweg, met behulp van een CRM.

Maak aangepaste rapporten met een paar klikken

Met een CRM kunt u live en in realtime zien hoe elke agent die de tool gebruikt, werkt en kunt u in een paar klikken rapporten maken.

Of het nu gaat om het dagelijks beheer of om de opvolging van vergaderingen en doelplanning, door dit in een paar klikken te kunnen doen, komt er tijd vrij voor wat u echt wilt doen: het verkopen van onroerend goed.

CRM voor vastgoed vs vastgoedbeheersoftware

Een CRM voor vastgoed en vastgoedbeheersoftware zijn niet precies hetzelfde.

Terwijl een CRM vooral gericht is op het samenbrengen van alle informatie over klanten en makelaars, is vastgoedbeheersoftware gericht op het centraliseren van de informatie over de objecten in de portefeuille.

Daarom besluiten sommige makelaars in vastgoed om deze twee afzonderlijke instrumenten te hebben, met de problemen die dit met zich meebrengt.

Om die problemen te vermijden, gebruikt u een tool met voldoende aanpassingscapaciteit om beide dingen tegelijk voor u te doen.

De beste CRM voor onroerend goed is Efficy

Als u wilt beginnen met deze voordelen in uw bedrijf, zijn de CRM-oplossingen van Efficy de beste optie.

Het beste bewijs hiervan zijn de meer dan 4.500 klanten in meer dan 33 landen die al meer verkopen dankzij onze tool.

Als u ook meer wilt gaan verkopen, vraag dan een demo aan.

Probeer Efficy CRM
De meest complete CRM

PROBEER HET NU GRATIS

CRM Instrument
Marketing team working on customer segmentation.
Succesvoller ondernemen dankzij een meertalig CRM
Wat is het en waarom hebben bedrijven een CRM nodig?