Categorieën:

Dit bericht is geschreven door David Jiménez

 

Efficy CRM is gebaseerd op een uniek idee: de software is open, aanpasbaar en ze synchroniseert met andere toepassingen. Zo voldoet Efficy echt aan uw noden!

In dit artikel leggen we uit wat CRM-software is en waarom CRM een must is voor succesvolle ondernemingen.

Wat is CRM eigenlijk?

CRM of “Customer Relationship Management” is een verzameling tools en technieken, maar het is ook een filosofie die inhoudt dat men de klant een centrale plaats geeft in de onderneming en haar zorgen.

CRM wil de markt efficiënt verkennen en de klanten behouden door hen een betere dienst aan te bieden op maat van hun behoeften.

CRM wil tevens de account managers, het departement marketing, de medewerkers van de dienst na verkoop en het administratief personeel ondersteunen zodat ze efficiënter hun dagelijkse taken aanvatten.

Gezien de aard van hun taken aarzelen die medewerkers nog om met business informatica te gaan werken. Ze verkiezen vaak verder te gaan met Microsoft Excel werkboeken, “post-it” notes enz. terwijl de collega’s van de boekhouding bijvoorbeeld al jaren tijdbesparende software gebruiken.

In ondernemingen die CRM-software gebruiken is alle informatie daarentegen gecentraliseerd, gearchiveerd en op een intuïtieve manier met elkaar verbonden.

Het hoofddoel van CRM bestaat erin kwaliteitsvolle informatie aan de gebruiker aan te bieden zodat hij op de meest gepaste en efficiënte wijze kan handelen.

Informatie op dergelijke wijze aan de gebruiker aanbieden leidt met snellere reacties en hogere efficiëntie tot betere klantenrelaties.

CRM-software uitleggen in vier minuten

U vindt hieronder een geanimeerde videoclip van vier minuten waarin Nancy Rauseo uitlegt wat CRM is en waarom CRM zo belangrijk is voor uw onderneming.

– De afkorting “CRM” staat voor “Customer Relationship Management” C.R.M.

– CRM assisteert account managers in hun dagelijkse taken

– Met CRM kunnen de verkopers, de marketingafdeling en de dienst na verkoop informatie delen

– CRM stroomlijnt het verkoopsproces vanaf het verwerven van een lead tot het afsluiten van de verkoop… en heeft oog voor wat na de verkoop gebeurt (dienst na verkoop, klantenbinding enz.) (customer services, loyalty…)

– CRM slaat alle gegevens (e-mailberichten, chats, het relaas van telefonische contacten, tweets enz.) in één centrale databank op

Gebruikt u nog geen CRM-software?

Dit zijn enkele features die u mag verwachten:

Sla al uw informatie centraal op en beveilig ze

Maak een einde aan geïsoleerde informatie. Iedereen deelt zijn informatie vanaf nu…

Handel vlot met uw klanten en volg ze op

Organiseer vergaderingen, houd uw “to-do” lijst bij in luttele seconden. Vereenvoudig de werking van uw helpdesk. Verstuur gerichte e-mailcampagnes.

Deel alle data en maak er efficiënt gebruik van

Alle departementen raadplegen data in real-time; hun bedrijfsprocessen vereenvoudigen.

Beheer je documenten en word een kantoor zonder papier. Verbeter dossiers en projecten waar meerdere departementen aan meewerken en stimuleer uw sales team.

Moderne CRM-oplossingen integreren ook functies voor social selling

Wat is CRM en waarom zou ik dit implementeren?
Wat is CRM en waarom zou ik dit implementeren?