Dit bericht is geschreven door Mae

Uw tijd is waardevol. En daarom moet je heel strategisch zijn om te weten wat je ermee moet doen. Het is vooral gebaseerd “in het heden” en zelfs als je een bedrijf hebt. Een instrument dat u kan helpen om niet achterop te raken en de beste bondgenoot van uw bedrijf te zijn, is een CRM.

Wat is een CRM

Van het acroniem Customer Relationship Manager is het een software waarop u al uw gesprekken met klanten, documenten, e-mails, en nog veel meer hebben. En dat met één druk op de knop. In principe helpt een CRM u langdurige relaties te onderhouden met één hoofddoel: uw klant (en uw bedrijf, natuurlijk) gelukkig maken. Het kan iets eenvoudigs zijn als het bijhouden van de laatste e-mail die u naar uw klant hebt gestuurd of zien waar u zich in de verkoopcyclus bevindt.

Naarmate bedrijven en verkoopteams groeien, stappen 65% van de bedrijven in de eerste 5 jaar over op een CRM. Investeren in een online CRM is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de topinvesteringen voor organisaties, ongeacht u een KMO of een grote onderneming bent. Ongeacht de grootte van uw bedrijf zorgt een CRM ervoor dat alle afdelingen – financiën, support, marketing en verkoop – over dezelfde informatie beschikken en maakt interacties met klanten sneller en efficiënter.

Bijvoorbeeld: voor een verkoopteam is een CRM als een gids in het onderhandelingsproces, die ervoor zorgt dat er altijd meer overeenkomsten worden opgevolgd en als gevolg daarvan meer overeenkomsten worden gesloten.

Het is duidelijk dat zonder een instrument om deze interacties te beheren zult u waarschijnlijk kansen verliezen.

Er zijn verschillende soorten CRM

Elke dag ontstaan verschillende soorten CRM’s op de markt. Wij raden u echter aan om, voordat u er een kiest, te analyseren wat voor soort bedrijfsstrategie u hebt en wat voor soort product u aanbiedt. Zodra dit is vastgesteld, kunt u kiezen voor één van deze 4 soorten CRM:

Types CRM

1. Operationele CRM

Dit type software heeft een veel vollediger structuur, aangezien het tot doel heeft nieuwe leads te genereren, waarbij de nadruk altijd ligt op klanten en de directe interactie met hen.

2. Collaboratieve CRM

Dit type CRM dat heeft tot doel de tegelijke interactie tussen verschillende commerciële vestigingen te vergemakkelijken, door een reeks instrumenten aan te bieden waarmee de communicatie tussen de verschillende afdelingen van uw bedrijf kan worden ondersteund.

3. Strategisch CRM

Dat richt zich op samenwerking met grote klanten, die een aanzienlijk voordeel voor uw bedrijf kunnen opleveren zonder dat de prestaties van uw bedrijf al te zeer hoeven te stijgen. Bonus: Lees meer over hoe u een CRM-strategie creëert.

4. Analytische CRM

Tot slot is deze CRM gericht op het verzamelen en analyseren van marketinggegevens die uw bedrijf helpen nieuwe doelgroepen te werven en oude klanten te behouden. Deze instrumenten zijn essentieel om een klantgerichte filosofie in uw bedrijf te implementeren. Hoe werkt een CRM

Hoe werkt een CRM?

In een notendop kan deze software u helpen bij:

  • Het automatiseren van uw dagelijkse taken, die u gemakkelijk kunt toewijzen en bijhouden.
  • De verhoging van uw communicatie zowel intern als extern, want CRM wordt geleverd met een geïntegreerd communicatiesysteem dat de communicatiekloof tussen de klant en de organisatie verder wegneemt.
  • De levering van ondersteuning aangezien de software in staat is om tickets te genereren die door de klant worden ingediend, wat u ook helpt om ze op te lossen volgens de prioriteit die ze hebben.
  • Het genereren van rapporten en deze afstemmen op uw behoeften zodat u een volledig beeld krijgt van uw bedrijf.
  • De koestering van uw leads en ze converteren in toekomstige klanten.
  • Het maken en de beheersing van projecten en bewaar alle gedetailleerde informatie op één plaats zodat u snel en gemakkelijk kunt werken.

Per definitie helpt een CRM-tool de goede werking van een bedrijf, gebaseerd op deze 3 pijlers:

CRM Betekenis

  • Meer en beter verkopen.
  • Verbetering van de klanttevredenheid.
  • Verbetering van de interne communicatie.

Bonus: Leer 7 voordelen van het gebruik van een CRM in uw bedrijf.

Hoe een CRM effectief gebruiken

We kunnen het in 4 belangrijke stappen verdelen:

stappen voor het gebruik van een crm

Laten we beginnen met de doelstellingen: kom samen met uw team en stel een lijst op van alle behoeften en doelstellingen die u hebt. In het begin hebt u ze misschien niet 100% gedefinieerd, maar het is zeer waarschijnlijk dat u, wanneer u CRM begint te gebruiken, klantinformatiesystemen zult ontwikkelen, zodat u diensten/producten kunt gaan leveren aan uw huidige klantenkring.

Uw tweede stap is het maken van uw planning: Dit is de basis van alles en moet flexibel zijn om te kunnen worden aangepast aan mogelijke veranderingen in uw bedrijfstak. Zeker, als u uw doelstellingen hebt bepaald, kunt u uw planning beter opstellen. Het is zelfs niet raadzaam een plan op te stellen op basis van de functies van de software. Het is beter om de CRM te vinden die aan uw behoeften voldoet zodat u vlot kunt werken.

De volgende stap bestaat erin iedereen die de CRM zal gebruiken, voortdurend op te leiden in de tool. Dit zal iedereen helpen het meeste uit het instrument te halen en bij elke gelegenheid wendbaarder te zijn.

En ten slotte helpt CRM u om een optimale gegevenskwaliteit voor uw bedrijfsactiviteiten te bereiken. Hoe beter de kwaliteit van uw gegevens, hoe minder foutmarge u bij elke kans hebt.

Een CRM die u kan helpen is Efficy

Een video zegt meer dan duizend woorden:

Wij weten dat elk bedrijf anders is, en dat wat voor sommigen werkt niet noodzakelijk het beste is voor anderen. In het geval van Efficy, bijvoorbeeld, hebben we 19 CRM-modules. Maar ook kunnen wij, als u daar behoefte aan heeft, een eenvoudig CRM op maat van uw bedrijf maken, dankzij het feit dat wij 100% flexibel zijn. Zo zorgen we ervoor dat u geen tijd en geld kwijt bent aan het vinden van de optimale oplossing. In plaats daarvan, maken wij het voor u.

Het beste bewijs dat het systeem werkt is dat we meer dan 4.500 klanten hebben in meer dan 33 landen. U kunt vandaag nog beginnen met meer verkopen, een betere klantenservice en een vlottere interne communicatie. Laten we daarover praten?

Probeer Efficy CRM
De meest complete CRM

PROBEER HET NU GRATIS

Oh, en voordat je gaat:

Om meer te weten:

herramientas comerciales
Wat zijn de beste sales tools om meer te verkopen?
diferencias grandes empresas y pymes
De verschillen tussen verkoop aan grote ondernemingen en aan het MKB