Hoe u meer en beter kunt verkopen

De farmaceutische sector en meer bepaald apotheken lijken vaak een belangrijk aspect van hun activiteiten te vergeten.

Ze zijn bedrijven.

En een onderneming in een sector die steeds meer te maken krijgt met veranderingen die een bedreiging vormen voor haar boekhouding: dalende verkoopcijfers, krimpende marges, de intrede in de sector van onlinespelers met een enorme commerciële capaciteit zoals Promofarma of zelfs het uitstel van betaling van de sociale zekerheid in sommige gevallen.

Tegen deze achtergrond houden steeds meer apotheken rekening met de zakelijke dimensie van hun activiteit en passen zij systemen en methoden toe om de verkoop te verhogen die in andere sectoren reeds klassiek zijn.

CRM voor de farmaceutische industrie is echter ook geen nieuwkomer:

Volgens Forrester Research, een gerenommeerd marktonderzoeksbureau, maakt 60 % van de farmaceutische bedrijven in de Verenigde Staten reeds gebruik van CRM systemen.

Met een CRM voor apotheken krijgt u

 • picto
  Beheer al uw documenten en klanten
 • picto
  Vereenvoudig uw administratieve processen
 • picto
  Krijg alle inventaris van uw producten
crm para farmacias

Hoe wordt een CRM voor apotheken gedefinieerd ?

CRM staat voor Customer Relationship Management, wat klantenrelatiebeheer betekent.

Kortom, het is een soort computersoftware die u helpt in uw relatie met uw klanten. Want hoewel het gezond verstand lijkt, wordt het soms vergeten dat het gemakkelijker is om aan een van onze klanten te verkopen dan om een nieuwe te krijgen.

Een aan apotheken aangepaste CRM zal dus vooral gericht zijn op het verbeteren van de relatie met en de informatie over onze klanten en op het verhogen van het gemiddelde ticket van die klanten door middel van “cross selling” en “upselling”.

Waarom een CRM gebruiken voor de farmaceutische sector?

Bij het implementeren van een CRM in welke sector dan ook is het uiteindelijke doel altijd het verhogen van de verkoop en het verbeteren van de interne teamcommunicatie.

De ultieme bestaansreden van een CRM is dus de verbetering van de efficiëntie. Hetzelfde geldt voor de farmaceutische sector.

In die zin mag dat van een CRM voor apotheken verwachten worden:

De relatie met uw klanten en de informatie die u over hen hebt zo efficiënt mogelijk beheren.

De klantentevredenheid verhogen door hen een meer gepersonaliseerde dienstverlening aan te bieden dankzij de informatie die u over hen in het CRM hebben.

Individualiseer de behandeling van de klanten door hen producten te kunnen aanbieden die verband houden met de producten die zij momenteel consumeren teneinde de verkoop te verhogen.

– Door de klant in het middelpunt van al uw activiteiten te plaatsen, zult u ook de klantenbinding vergroten. Wanneer zij dus iets moeten kopen, zullen zij zoveel mogelijk naar uw zaak komen in plaats van het te kopen in de eerste de beste apotheek die zij tegenkomen.

efficy crm para farmacias

Wilt u op een praktische manier zien hoe Efficy werkt in slechts 15 minuten?

Zoals ik al zei zou het zo praktisch zijn dat het gebaseerd is op uw bedrijf! Het is gratis en zonder enige verplichting.

De stappen zijn:

 1. Registreer gratis
 2. Voer uw telefoonnummer in
 3. Wij bellen u om u te tonen hoe Efficy werkt, gepersonaliseerd aan uw bedrijf!

Enkele bedrijven die Efficy gebruiken

 • Merckx Logo
 • Eurobio Ingen Logo
 • Amma Logo

Krijg een CRM op maat van uw behoeften!

picto

Starter

Bent u een zeer klein bedrijf of een start-up op zoek naar een kant-en-klare customer relationship management software die groeit op uw tempo?
25€ / gebruiker / maand

(Vanaf 2 gebruikers)

Bekijk de functies
picto

SMB

Bent u een klein of middelgroot bedrijf en bent u op zoek naar een aanpasbare en eenvoudig te implementeren CRM-software? Wilt u een uniek klantenbestand?
45€ / gebruiker / maand

(Vanaf 5 gebruikers)

Bekijk de functies
picto

Enterprise

Bent u een middelgroot bedrijf en op zoek naar een complete CRM-software, aangepast aan elke afdeling, om al uw klantenkennis te centraliseren ?
60€ / gebruiker / maand

(Vanaf 5 gebruikers)

Bekijk de functies
picto

Corporate

Bent u een middelgroot bedrijf of een grote onderneming op zoek naar software op maat om uw processen te verbeteren en te automatiseren ?
80€ / gebruiker / maand

(Vanaf 10 gebruikers)

Bekijk de functies