efficy integrerer Universigns elektroniske signatur i sin CRM-portefølje.

3 læseminutter

Paris, 19. oktober 2021 – Universign, en Trusted Service Provider (TSP) for elektronisk signatur, elektronisk validering og tidsstempling, meddelte i dag sit partnerskab med efficy, en europæisk udgiver af en komplet platform for customer relationship management.

Takket være Universigns elektroniske signatur er efficy nu i stand til at tilbyde sine kunder et endnu mere komplet og konkurrencedygtigt udvalg af tjenester i fuld overensstemmelse med de europæiske eIDAS-regler.

Tilføjer værdi for at forbedre brugeroplevelsen.

efficy ønskede at bibringe værdi til sin nuværende CRM-løsning ved at integrere en elektronisk signaturfunktion, så de henvendte sig til Universign for et partnerskab. Takket være denne funktion kan brugere af efficy strømline processer og gennemføre aftaler hurtigere ved at tillade tilbud at blive underskrevet direkte i efficy CRM. Denne udvikling er en reaktion på efterspørgslen hos efficys kunder i bank- og forsikringssektorerne. Partnerskabet omfatter også den fremtidige brug af Universigns elektroniske stempel og tidsstempling.

Forenkling af kunderelationen samtidig med forbedring af sikkerheden og compliance.

Ved at integrere Universigns elektroniske signatur i sin CRM-platform tilbyder efficy større funktionalitet til sine løsninger med følgende fordele:

  • En forenklet kunderelation for både CRM-brugeren og slutkunden. Den integrerede elektroniske signaturfunktion gør det muligt at sende tilbud og ordreformularer direkte fra CRM-løsningen. Det betyder, at alle underskrevne dokumenter er centraliserede på et sted: efficy CRM.

  • Dette kommer uden yderligere omkostninger for efficy brugere, der har fordel af en elektronisk signatur med underskrivernes SMS-godkendelse, og et digital tidsstempel, der markerer en PDF-signatur med tid og dato som bevis for integritet.

  • En integreret og sikker løsning, der er i fuld overensstemmelse med de europæiske eIDAS-regler.

"Dette partnerskab med Universign er fuldt i overensstemmelse med vores strategi om at kombinere teknologisk ekspertise og kan anvendes i hele Europa takket være dens eIDAS-kvalifikation. Integrationen af elektroniske signaturer i vores CRM-løsning giver os mulighed for at tilbyde en omfattende, enkel og sikker service til vores kunder takket være støtten og opmærksomheden hos Universigns medarbejdere.” forklarer Franck Boulanger, Group Product Manager hos efficy.

"Vores elektroniske signaturløsning forenkler processer meget med den garanti for sikkerhed og compliance, vores brugere har brug for. Vi er glade for at supplere efficys CRM-tilbud og aktivt støtte dem i deres bestræbelser for innovation og digitalisering til fordel for deres kunder.” tilføjer Julien Stern, direktør og grundlægger af Universign.

Om efficy.

efficy Group blev grundlagt i 2005 med det formål at tilbyde store og mellemstore virksomheder en komplet, fleksibel og brugervenlig SaaS Customer Relationship Management-løsning. Gruppen er baseret i Bruxelles og tilstede i 15 lande, har mere end 550 medarbejdere, næsten 13.500 kunder og 330.000 daglige brugere.

efficy er ISO 9001-certificeret og arbejder med kunder fra en bred vifte af sektorer: Banking (Belfius, BNP Paribas, Fortuneo), forsikring og gensidig forsikring (Amma, Wilink), almene boliger, industri (CEA, Gradus, Poujoulat), service, turisme og transport (Kinepolis, Geneva Tourism), detail (La Redoute, Groupe Gautier), jura, lokale myndigheder og handelskamre.

Om Universign.

Universign, en onlinevirksomhed baseret på Trust Services, er en SaaS platform for elektronisk signatur, elektronisk validering og tidsstempling. Som en kvalificeret Trust Service Provider i henhold til de europæiske eIDAS-regler sikrer og faciliterer Universign digitale transaktioner i overensstemmelse med reglerne. Som en garanti for sikkerhed i digitale udvekslinger tilbyder Universign Trust Services den bedste brugeroplevelse ved at efterleve to principper: enkelhed og compliance.

Læs mere på : universign.com Kontakt Universign Hotwire Agathe Boyé, Flore Dutronc 01 43 12 55 45 / 56 UniversignFR@hotwireglobal.com