Exhausted sales representative
Categorieën:
ProductiviteitProspectieSamenwerking

Dit bericht is geschreven door David Jiménez

Elke maand moet ik mijn doelstellingen halen, dat creëert een hoop stress omdat ik weet dat ik ze makkelijk kan halen, maar tegelijk ook niet. Ik ben een verkoper met een burn-out, ondanks dat ik veel potentieel heb. De reden, ik beschik niet over de nodige basis tools om mijn werk als verkoper te kunnen doen.

Mijn tijd is kostbaar en ik wil er efficiënt mee omgaan

Ik ben altijd in onderweg, hier en daar, om mijn klanten te bezoeken en op zoek te gaan naar nieuwe klanten. Ik wil mijn tijd niet onnodig verspillen aan papierwerk, zoals op zoek gaan naar efficiëntere routes, ‘s nachts urenlang bedrijfsrapporten schrijven, mijn baas bellen om hem te vertellen wat er tijdens de vergaderingen is besproken, e-mails sturen als ik eindelijk internet heb. Maar bovenal heb ik genoeg van het niet hebben van informatie in op één plaats als ik het nodig heb. Een commerciële baan is zeer veeleisend, stressvol en het is moeilijk om alle commerciële activiteiten bij te houden zonder iets te vergeten. Ik wil mijn tijd besteden aan nadenken, productief zijn, proactief zijn, efficiënt zijn in mijn werk, en efficiënt zijn in mijn persoonlijke leven en veel omzet halen.

Geen nood, er is een oplossing!

Een aantal van mijn klachten:

Is het u ook overkomen dat u kilometers rijdt om vervolgens te beseffen dat nog 2 of 3 prospect had in die regio die u ook had kunnen bezoeken maar bent vergeten? Er is een oplossing voor dit probleem, optimaliseren van commerciële routes met geolocatie. Het verkooppotentieel van regio’s wordt hiermee duidelijk zichtbaar.

We zitten in het midden halverwege van de maand en ik ben al een tijdje niet meer op kantoor geweest…. Mijn sales pipeline, mijn saleskansen, mijn taken, zijn niet goed bijgewerkt en up-to-date. Ook heb ik niet alle informatie voor mijn afspraken met klanten en prospects. Wat kan mij helpen om mijn doelstellingen te bereiken? De oplossing hiervoor is mobile CRM” en het ondersteunt en helpt mij bij al mijn dagelijkse werkzaamheden als verkoper.

Ik heb, zonder te overdrijven, minstens 2 uur besteed aan het schrijven van verslagen van mijn commerciële afspraken, het updaten van alle gegevens om geen informatie te verliezen of te vergeten. Geloof me, ik ben niet iemand die graag typt (naast het feit dat het me een avond kost die ik met mijn gezin had kunnen doorbrengen). De oplossing hiervoor is het heet “speech-to-text”, een functionaliteit waarmee ik mijn teksten en (bezoek)verslagen kan inspreken en die makkelijk te integreren is binnen een CRM-systeem.

Hoe jammer is het om bij een klant te zijn en nog steeds de bestelling op papier te verwerken omdat ik geen internetverbinding heb met mijn Tablet of Smartphone. Ik heb dus ook niet de online catalogus, beschikbaar of een video om aan de klant te laten zien. Het belangrijkste van allemaal, het geeft geen goed beeld van het bedrijf. Ook voor dit probleem is er een oplossing: een CRM-systeem met documentbeheer in de cloud.

Ja, ik ben mijn motivatie kwijt. Ik ben een verkoper, ik moet uitgedaagd worden en ik heb af en toe een duwtje in de rug nodig als stimulans. Er is een app die helpt om meer te verkopen. Een app als een spel, waarmee ik mijn resultaten met andere verkopers kan vergelijken én iets kan winnen. Het heet “gamification”.

Beste manager, ik weet ook dat u dit niet wilt

  • Rapporten die per ongeluk verloren gaan of weggegooid worden;
  • Inconsistente communicatie met onze klanten door onze organisatie en medewerkers;
  • Spreadsheets zijn moeilijk bij te werken, te interpreteren en te synchroniseren met het team. Het is moeilijk om het juiste inzicht in omzet te krijgen en commissies te berekenen
  • Veel waardevolle informatie voor over klanten zit verborgen in individuele in inboxen of we hebben de informatie alleen in ons hoofd.

Kortom, u wilt toch ook geen sales team met een burn-out? Dus, als u een efficiënt sales team wilt, dan weet u wat u moet doen!

Productiviteit Prospectie Samenwerking
Boost het detecteren van leads met een CRM-oplossing
Target
De consumentervaring omzetten in een concurrentievoordeel