Customer experience best practices
Categorieën:
Ervaring van de klantOmnicanaal

Dit bericht is geschreven door Lea

Wilt u een aantal successen over klantervaring in 2019 ontdekken? Dit artikel is voor u gemaakt. Klantervaring is essentieel om het vertrouwen op te bouwen of om prospects aan te trekken. Maar sommige doen het beter dan andere en zorgen voor mooie best practices. Laten we ons concentreren op enkele concrete business cases (uiteraard niet gelimiteerd).

De gepersonaliseerde nieuwjaarswens van IAD

IAD is het toonaangevende netwerk van vastgoedadviseurs in Frankrijk. Het heeft een spectaculaire groei laten zien in Frankrijk en breidt ook internationaal uit (Spanje, Italië, Portugal). Met 95% klanttevredenheid, volgens hun website, zijn de verwachtingen op het vlak van de klantervaring hooggespannen. Tijdens de zoektocht naar het “perfecte” onroerend goed wordt de klant (koper of huurder) in de watten gelegd. Een echte gepersonaliseerde klantrelatie wordt opgebouwd tot de perfecte pasvorm is gevonden. Maar deze emotie moet ook na de aankoop blijven bestaan. En dat daarvoor maakte zij gebruik van met de nieuwjaarswensen. Sommige adviseurs hebben hun klanten een kraskaart gestuurd, vergezeld van een handgeschreven brief:

“Ik bied u de mogelijkheid om € 500 te winnen middels deze kraskaart. Veel succes! En vergeet niet dat indien je mij aanbeveelt bij iemand in jouw omgeving die zijn of haar appartement verkoopt, je tot € 5.000 kunt verdienen!”

Een pluim voor de IAD voor deze innovatieve aanpak van klantaanbeveling.

Hoe Mama Shelter voldoet aan de verwachtingen van de reizigers van vandaag

De Mama Shelter hotelketen (onderdeel van de AccorHotels Group) definieert zichzelf als “een createur van levendige plaatsen en plaatsen om elkaar te ontmoeten”. Ze zijn aanwezig in 11 verschillende steden over de hele wereld, het concept is overal hetzelfde: een complete klantervaring bieden, die verder gaat dan een eenvoudige ‘bed and breakfast’. Mama Shelter biedt namelijk gratis toegang tot spellen (tafelvoetbal, biljart, gezelschapsspelen, enz.). De klanten komen samen of met de anderen een moment delen. Gratis films, on-demand, zijn beschikbaar op de televisies in de kamers. Het restaurant, warm en vriendelijk, biedt zelfgemaakte gerechten aan. Kortom, we kunnen de hele dag in het hotel blijven zonder ons te vervelen!

Goed gedaan aan Mama Shelter voor deze zeer sterke klantcultuur.

Hoe La Redoute de verjaardag van de klant niet vergeet

Natuurlijk is het niet het enige merk dat dat doet. Veel bedrijven sturen een min of meer persoonlijke boodschap op de verjaardag van een klant. Maar La Redoute , een Franse leider op het gebied van mode en e-commerce aan huis, doet iets moois. Het merk stuurt een e-mail met een promotie. En als de klant er geen gebruik van heeft gemaakt, krijgt hij een herinnering: “Je laat deze kans toch niet missen?”.

Bravo voor La Redoute voor deze personalisatie van de communicatie.

Het succes van de klantervaring is gebaseerd op de whitepapers ‘De basisprincipes van klantrelatiebeheer’.

Probeer Efficy CRM
Het meest complete CRM

PROBEER HET NU GRATIS

Ervaring van de klant Omnicanaal
Customer-Experience-Restaurant
Klantervaring in restaurants: het is maken of kraken
customer experience
Klantervaring & -relatie met klanten tijdens crisisperiodes