Categorieën:
ProspectieSamenwerking

Dit bericht is geschreven door David Jiménez

Van suspect tot potentiële klant: dat is de ideale conversie voor een salesmanager. Hoewel het winnen van nieuwe leads over het algemeen duurder is dan het opbouwen van klantloyaliteit, is leaddetectie nog steeds een cruciale stap. Dus hoe kan met succes leads gedetecteerd worden? Het antwoord is simpel: een CRM-systeem gebruiken.

Salesmanagers zijn jagers

De rol van een salesmanager is om de productiviteit van het sales team te optimaliseren. Let op: verkopers zijn jagers, ze willen graag winnen. Het is daarom aan het bedrijf om een motiverend prestatiesysteem op te zetten. Een CRM-oplossing kan een essentiële bondgenoot zijn om dit te bereiken: het is in staat om de sterke en zwakke punten van de teams te visualiseren. Wees voorzichtig, het mag niet worden gebruikt als een middel om te spioneren, maar eerder als een manier om te helpen de verkoopdoelstellingen te bereiken. Het biedt de mogelijkheid de sales funnel te volgen, lopende opportuniteiten te beheren, enzovoort. Een stap verder kan ook gamification gebruikt worden om de teamspirit te versterken en tegelijkertijd een beroep te doen op de competitiviteit.

Motiveer salesmanagers om het CRM-systeem actief te gebruiken

Om een CRM-systeem optimaal te benutten, moet salesmanagers overtuigd worden om dit ook daadwerkelijk actief te gebruiken. Sommigen salesmanagers zien het ingeven van gegevens na een lange werkdag zien als een verspilling van tijd. Met een CRM-systeem is dat voorbij! Kies voor een mobiele CRM waarmee salesmanagers onderweg toegang hebben tot al hun gegevens. Zo kunnen zij hun bezoekrapporten ter plaatse invullen.

Gerichte acties om leads te detecteren

Eén van de voordelen van een CRM-oplossing is dat deze een zeer verfijnde segmentatie van de database mogelijk maakt. Bepaal eenvoudig de criteria om de juiste boodschap op het juiste moment naar de juiste doelgroep te sturen en het CRM doet de rest. Een CRM-systeem geeft bijvoorbeeld aan of er al dan niet contact opgenomen kan worden met de selecteerde doelgroep, simpelweg op basis van feit of ze zich hebben aangemeld of niet. Het genereren van leads is alleen effectief als keuzes worden gerespecteerd.

Verbeter de klantkennis

Een CRM-oplossing centraliseert en vergemakkelijkt de toegang tot alle klantgegevens, wat betekent dat alle gebruikers een 360 ° klantbeeld hebben. Dit betekent ook dat wanneer salesmanagers prospect proberen te winnen of een bestaande klant willen behouden, zij over alle informatie beschikken die zij nodig hebben om een gepersonaliseerde klantervaring te bieden! Zorg er echter voor dat alleen de gegevens worden opgeslagen die noodzakelijk zijn zodat aan de GDPR / AVG wordt voldaan.

Een CRM-oplossing is de perfecte bondgenoot voor een leaddetectiestrategie!

De verwachtingen van leads, prospecten, klanten, partners, etc., evolueert voortdurend. Touchpoints nemen toe en is tweerichtingsverkeer: u kunt gemakkelijk contact opnemen met klanten en potentiële klanten, net zoals zij gemakkelijk contact met u kunnen opnemen. Als het gaat om het detecteren van leads, verlies dan het uiteindelijke doel niet uit het oog. Om effectief te zijn, moet de hele klantreis begrijpen. Dit zal helpen om de leaddetectiestrategie aan te passen aan het gedrag, de doelstellingen of de doelgroepen. En vergeet niet om hand in hand samen te werken met uw marketingteams. Samen sta je sterker!

Prospectie Samenwerking
Boost het detecteren van leads met een CRM-oplossing
Boost het detecteren van leads met een CRM-oplossing