MobiliteitProductiviteit

Dit bericht is geschreven door David Jiménez

Ongeacht de sector waarin u zich bevindt, het ontwikkelen en onderhouden van de klantrelatie is één van de belangrijkste factoren van het bedrijfssucces. In dit artikel willen we u een voorbeeld geven van een oplossing die we onze klant hebben om de samenwerking en informatie-uitwisseling tussen verschillende verkoopkanalen te verbeteren.

Wat was het probleem?

Eén van onze klanten was op zoek naar een oplossing die een betere synergie en integratie tussen medewerkers kon creëren in hun dagelijkse werkzaamheden. De primaire doelstellingen waren: betere samenwerking, om efficiëntie en flexibiliteit, verbetering van de klantkennis en het gerichter doelgroepen kunnen bepalen voor marketingacties. Vanuit strategisch opzicht wilden ze dit bereiken via een op maat gemaakte oplossing met centraal beschikbare data.

En dit is waar een Customer Relation Management (CRM) -oplossing hun een concurrentievoordeel heeft geboden. De CRM-oplossing verzamelt de klantgegevens en organiseert, en nog belangrijker, het helpt bij het verzamelen van deze gegevens en het bereiken van doelgroepen waarvan men geen idee had dat het ook maar geïnteresseerd zou zijn in hun producten en diensten.

Wat zijn de hoofdredenen om voor een CRM te kiezen?

Identificeren en elimineren van inefficiënte processen

In een vorig blogartikel constateerden we dat veel klanten niet altijd tevreden zijn met de interacties die ze hebben met een bedrijf. Onze klant bevond zich in dezelfde situatie. Er zijn verschillende oplossingen om de klanttevredenheid te verbeteren. Het is vooral belangrijk om ‘best practices’ van processen te definiëren en deze benaderingen te automatiseren om de klantactiviteit bij te houden en te beheren.

Een goede CRM-oplossing stelt u in staat om inefficiënte processen te elimineren en niet geautomatiseerde fouten en activiteiten met weinig of geen toegevoegde waarden te verminderen. Het resultaat zal zijn dat het bedrijf hierdoor de productiviteit kan verhogen.

Verander klantgegevens in revenue intelligence

Er zijn 3 belangrijke dingen om rekening mee te houden. Ten eerste is het belangrijk om te weten te komen hoe uw klanten uw product en service waarderen. Ten tweede kan met een CRM-oplossing standaard- en aangepaste rapporten worden gemaakt die de teams helpen klantrelaties te begrijpen en te evalueren. Gegevens van klanten omzetten in revenue intelligence.

Ten derde, gegevens bieden ook een duidelijk inzicht in het rendement van elke actie, de prestaties van elke (sales) medewerker en de algehele duurzaamheid van de relatieneheerstrategie.

Maak klantgegevens beschikbaar voor alle medewerkers

Als klantgegevens zijn gestandaardiseerd in een CRM-oplossing, is het van cruciaal belang om enkel de relevante gegevens op één plaats te houden zodat alle medewerkers, via bijvoorbeeld rapportering, toegang hebben. Dit was vooral voor onze klant die medewerkers heeft in verschillende verkoopkanalen erg belangrijk.

Resultaten van medewerkers opvolgen

Als manager wilt kunnen rapporteren aan het Executive Management. Dankzij de centralisatie van alle gegevens, kunnen ook de prestaties van de medewerkers worden geanalyseerd. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om intelligente strategieën te ontwikkelen voor het toewijzen van leads en taken in de toekomst.

Dit is een productiviteitswinst voor één van onze klanten omdat ze kunnen analyseren hoe efficiënt de verschillende departementen werken en hoe zij hun projecten en het dagelijkse werk kunnen bijsturen om nog efficiënter te worden.

Belangrijkste factoren in de relatie met een CRM-leverancier

Efficiëntie

Kies voor een CRM-oplossing en -leverancier in overeenstemming met uw prioriteiten om de bedrijfsdoelen te bereiken.

Openness

  • Een CRM-oplossing die u op verschillende manieren kunt gebruiken, bijvoorbeeld in de cloud of lokaal en beschikbare API of turn-key
  • Selecteer een CRM-oplossing en -leverancier op basis van transparantie en openheid om alle aspecten van de software met u te delen, zodat u deze kunt begrijpen en aanpassen aan uw behoeften
  • Een goede en bereikbare klantondersteuning via verschillende communicatiekanalen (telefoon, e-mail, live-ondersteuning via Teamviewer bijvoorbeeld…)

Care (met aandacht voor uw behoeften)

  • Kies voor een ​​CRM-oplossing en -leverancier die in staat is om mee te groeien met uw bedrijf
  • Overweeg maatwerk en gepersonaliseerde diensten
Mobiliteit Productiviteit
Waarom een CRM-oplossing gebruiken?
Datamining, een troef voor uw bedrijf