Categorieën:
CRM InstrumentProductiviteitSamenwerking

Dit bericht is geschreven door David Jiménez

CRM (Customer Relationship Management) is een algemeen begrip geworden. Maar wat is het nu echt? Hier zijn 5 goede redenen om een ​​CRM-oplossing te overwegen, of u nu een groot bedrijf bent of een MKB/KMO.

1. Een 360° klantbeeld verkrijgen

Klanten gebruiken veel communicatiekanalen: de telefoon, de ‘ouderwetse’ brief, e-mails, sociale media, bezoek aan contactpunten… En andersom doet ieder bedrijf hetzelfde om contact met de klant op te nemen en te onderhouden. Dit wordt ook wel ‘omnichannel’ communicatie genoemd. Maar achter al deze contactpunten zit één en dezelfde klant. Het is belangrijk om deze persoon perfect te identificeren om zodoende de communicatiegeschiedenis en behoeften te kennen. De CRM-oplossing is er dan om te helpen bij het verzamelen van al deze informatie in één klantrecord.

2. Klanten tevredenstellen

Zodra de klant is geïdentificeerd, is het makkelijker om ze te begrijpen en tevreden te stellen. Het doel? De klant producten aanbieden die aan de behoeften voldoen. Maar we kunnen nog verder gaan. Met een CRM-oplossing kunnen ook aanvullende producten worden aangeboden (up- en/of cross-selling). Zo begeleidt de CRM-oplossing bij de implementatie en bewaking van marketing- en commerciële acties: het versturen van gepersonaliseerde mailings, het uitnodigen van klanten voor een evenement enz. Nog een voordeel van een CRM-oplossing: het is mogelijk om op een specifiek deel van de klantdatabase te richten, geïdentificeerd door criteria die vooraf zijn gedefinieerd. Dit is ideaal om de klantrelatie te personaliseren.

3. De productiviteit van medewerkers verhogen

Een CRM bespaart tijd door het centraliseren van de interacties met klanten en prospects. Het sales team kan bijvoorbeeld hun bedrijfsportfolio, agenda en commerciële pipeline beheren. De CRM-oplossing maakt het ook mogelijk om bepaalde taken te automatiseren (workflows, optimalisatie van tijd tussen 2 afspraken), zodat gebruikers zich kunnen richten op klanten met een hogere toegevoegde waarde. Tegelijkertijd heeft het managementteam toegang tot dashboards om een ​​globale en strategische visie op het bedrijf te hebben. Met als bonus: als een medewerker het bedrijf verlaat, worden alle gegevens in de CRM-oplossing bewaard en gaat er geen informatie verloren.

4. De manier van werken aanpassen

Trends veranderen snel in iedere branche. Om te blijven presteren is het essentieel om de uitdaging van de digitale transformatie te omarmen. Het beschikken over de juiste hulpmiddelen is essentieel om in deze transitie te slagen. Een CRM-oplossing aangepast aan de toekomstige behoeften is hierin één van de onmisbare tools. Laten we overigens niet vergeten dat een CRM-project een verandering van de bedrijfscultuur inhoudt en dat ondersteuning van deze verandering van essentieel belang is.

5. Een modulaire en gepersonaliseerde oplossing

Vergeet onverteerbare Excel-tabellen waarvan vaak niet bekend is wat de laatste versie is. Dankzij een CRM-oplossing is dit verleden tijd. Kies de leverancier die het beste bij de bedrijfscultuur en -processen past, het heeft geen zin om te betalen voor een CRM-oplossing waarvan bijvoorbeeld maar 3% wordt gebruikt! Flexibiliteit en modulariteit zijn de sleutelwoorden om voor een CRM-oplossing te kiezen.

De belangrijkste voordelen van een CRM zijn nu bekend. De implementatie van een dergelijke tool zal meer efficiëntie met zich meebrengen, helpen om de klantkennis te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Ook op het vlak van projectbeheer en de implementatie van de CRM-oplossing staan experts ​​ter beschikking.

Overtuigd? Klaar om aan de slag te gaan met een CRM-oplossing? Vraag een gratis demo aan!

CRM Instrument Productiviteit Samenwerking
Alles wat u moet weten over Robotic Process Automation
CRM & Data: dé oplossing om bedrijfssuccessen te verhogen