Neuroventas - Neuro sales
Categorieën:

Dit bericht is geschreven door Mae

NeuroSales is een van de meest revolutionaire tactieken als het gaat om verkooptraining.

In elke situatie kan weten hoe je “iets verkoopt” een enorme positieve impact hebben en het hele moment, de omgeving en de visie veranderen.

NV (NeuroSales) gaat over het creëren en maken van een echte en diepe persoonlijke connectie, op zich, “hoe zorg je ervoor dat iemand je aardig vindt”, met verbale en non-verbale communicatietechnieken, intelligente vragen en nog veel meer.

Zelfvertrouwen, het vermogen om je gesprekken te leiden en te controleren, zijn kwaliteiten die de sleutel zijn tot deze tactiek.

Waarom NeuroSales zo relevant is

Het is duidelijk dat de meeste verkooptrainingen zich richten op hoe te onderhandelen, maar niet leren waarom de hersenen kopen.

Vergeet niet dat bij elke verkoop beslissingen moeten worden genomen en dat dit altijd gepaard zal gaan met dit soort tactiek. Hier is waarom, dankzij deze 5 punten uitgelicht door de neuro-sales arts, Dr. Terry Wu, bij Neuromarketing Services:

1. Neurosales drijft aankoopbeslissing

Zij voerde een onderzoek uit in een wijnwinkel, om te zien of muziek het winkelend publiek beïnvloedde.

Bij verschillende gelegenheden werd popmuziek of klassieke muziek gespeeld. Geen van beide had invloed op het aantal verkochte flessen wijn. Maar als er klassieke muziek werd gespeeld, kochten de klanten duurdere wijnen.

De keuzes van mensen zijn gebaseerd op emoties, niet op redenering. Luisteren naar verschillende soorten muziek wekt verschillende prikkels op.

Begrijpen hoe neuro-sales werkt bij besluitvorming, op een onbewuste manier, heeft een grote invloed op uw onderhandelingen.

2. Dankzij de neurowetenschap, kunnen we weten hoe de hersenen beslissingen nemen

Neurowetenschappers bestuderen al 2 tot 3 decennia wat er in de hersenen gebeurt.

Met behulp van de nieuwste beeldvormingstechnologie voor de hersenen kunnen zij zien welke delen van de hersenen actief zijn wanneer mensen beslissingen nemen.

Volgens Dr. Terry Wu hebben neurowetenschappers ontdekt dat bijna 95% van de aankoop- en andere beslissingen worden genomen door de onrustige delen van de hersenen, in plaats van de analytische en redenerende delen van de hersenen.

3. Geen emoties, geen resolutie en daarom, geen verkoop

Wu zegt dat mensen die letsels of tumoren hebben in de emotionele responsgebieden, het belang van streek raken versterken.

Als een beroerte bijvoorbeeld gebieden in de hersenen beschadigt die verantwoordelijk zijn voor emoties, zal de patiënt zowel een gebrek aan emotie als een onvermogen om besluitvaardig te zijn over een kwestie hebben.

Zelfs over eenvoudige zaken, zoals het kiezen van een overhemd of van ontbijtgranen, kan de patiënt lang nadenken.

4. Elke neuro-verkoop moet uit verschillende opties bestaan

We begrijpen allemaal dat het maken van een verkoop een proces is. Alvorens iets te kopen, stellen klanten zichzelf interne vragen zoals:

  • Welk merk moet ik kopen,
  • Kan ik dit bedrijf en de verkoper vertrouwen?
  • Is deze prijs goed?
  • Moet ik nu kopen of wachten op een beter aanbod,
  • Heb ik genoeg informatie, enz.

Het tonen van antwoorden op elke vraag, tijdens het onderhandelingsproces, doet de persoon beslissen om al dan niet te kopen.

5. Klanten gebruiken onbewuste snelkoppelingen om te beslissen

Wu verwijst naar het feit dat onze hersenen als een spier zijn en altijd op zoek zijn naar sluipwegen om een beslissing te nemen.

Die snelkoppelingen worden cognitieve vooroordelen genoemd. Er zijn er ongeveer 200. Elk helpt ons beslissen, gebaseerd op emotionele reacties, in plaats van redenering.

De anchoring bias speelt bijvoorbeeld een grote rol bij prijsvergelijkingen en verklaart waarom sociaal bewijs mensen helpt beslissen.

Een andere cognitieve bias is de aversion bias, die gebaseerd is op de angst om te verliezen als gevolg van snelle beslissingen.

En een ander is conservatisme, dat rechtstreeks van invloed is op merkentrouw.

Inzicht in deze en andere mentale snelkoppelingen is een krachtige sleutel om de verkoop te verbeteren. Beheers en gebruik de kunst van neuro-selling als een krachtig commercieel instrument.

Vond je het artikel goed? …. Voordat je gaat:

Probeer Efficy CRM – De meest complete CRM

Probeer het nu gratis

 

Leer meer over:

Digitalisering neemt het over: hoe blijft personeelszaken bij de tijd

comunicacion interna
Wat is interne communicatie en wat zijn de sleutels?
Cash flow formula
Cash flow: Wat het is en waarvoor dient het in uw bedrijf