CloudCRM Instrument

Dit bericht is geschreven door Efficyers

Continue veranderingen impliceren ook dat men het gebruik van zijn CRM-oplossing regelmatig in overeenstemming brengt met de objectieven van de onderneming.

In dit artikel beschrijven we enkele nuttige Efficy praktijken die u en uw organisatie kunnen helpen om de objectieven voor dit jaar te halen.

1. Oude prospects de hand reiken

Account managers geven naar gewoonte voorrang aan bestellingen met een hoog rendement – ten koste van kleinere maar courante orders.

Hercontacteer voor het einde van dit jaar de prospects die u misschien negeerde.

Controleer om te beginnen uw huidige verkoopsituatie.

De prestatie-indicatoren (“KPIs”) van Efficy CRM geven de trends in uw inkomstenstroom aan: wat verkocht u aan het segment van uw 10% of 20% beste klanten, welke omzet haalde u daadwerkelijk in vergelijking met het totale bedrag dat u in uw offertes voorstelde, welk aandeel van uw zakencijfer is te danken aan cross-selling tussen departementen enz.

U kunt overigens klanteigen zoekopdrachten (query’s) creëren om een dieper inzicht te krijgen!

De resulterende (expliciete en impliciete) data geven u een fijnmazig zicht op uw klanten en prospects, met inbegrip van de historiek aan gekochte producten of diensten, de kanalen die de klant gebruikte en de recente interacties met de onderneming.

Meer nog: wanneer u Efficy gebruikt in combinatie met een analytische tool zoals QlikView, krijgt u direct inzicht in het koopgedrag van de klant – zonder constant van scherm te moeten wijzigen – zodat u makkelijker verkoopkansen kunt genereren.

2. Vul uw databank aan

De Aberdeen Group meent dat organisaties die aan data mining doen om hun klanten te leren kennen – en van die kennis gebruik maken om de zoektocht van hun klanten te volgen – 79% hogere groei kennen in cross-selling en upselling.

Uw databank zit op elk ogenblik vol met leads die een rol kunnen spelen in het verkoopsproces.

Dat geldt zelfs voor leads die op een bepaald ogenblik gingen “slapen”.

Waarom dan geen campagne organiseren om vernieuwd contact te maken met deze ingeslapen leads? Verstuur enkele e-mailberichten of organiseer een peiling om meer te vernemen over deze prospects.

U kunt u daarbij bijvoorbeeld richten op specifieke locaties, marktsegmenten, of op leads die al meer dan zes maanden koud zijn.

Het komt erop aan dat de prospects die de moeite lonen hun hand opsteken, waarna u ze opnieuw kunt benaderen.

Voeg een gamma aan productopties aan uw e-mailberichten en op uw website toe; zoiets ondersteunt het upselling en cross-selling.

3. Geef uw dienst na verkoop een duwtje in de rug

Klanten blijven de hoeksteen van elke organisatie.

Het bureau IBM Retail Research leert ons dat 72% van de klanten self-service verbiest boven een telefonisch contact en dat 91% van de klanten gebruik zou maken van een self-service oplossing als die beschikbaar is.

Maak gebruik van een Extranet portaal met vlotte toegang voor uw klanten. Publiceer op dat forum up-to-date informatie rond technische ondersteuning.

Geef ze meteen ook toegang tot de data van hun account zoals hun facturen. Informeer hen via die weg over producten die onderweg zijn of vertraging hebben opgelopen.

Is er immers een reden om uw klanten geen toegang te geven tot self-service functionaliteit?

Voorzie interactieve webformulieren waar de klant een verzoek kan indienen (in specifieke velden of in grote tekstvelden) zonder dat hij al bekende of (elders) al ingevoerde informatie opnieuw moet invoeren.

Het platform Efficy CRM zet deze door de klant ingevoerde data automatisch over naar de indexfiche van de klant of zet die om in een document, een afspraak, een taak of een door de dienst na verkoop op te lossen “incident”.

Dit zorgt voor samenwerking doorheen uw organisatie.

Uw medewerkers kunnen de klant dienen via verschillende kanalen (telefonisch, e-mailberichten en de sociale media) vanuit één beeldscherm: het aantal contacten en de tijd die nodig is om een probleem van de klant op te lossen ligt lager. Wat op zijn beurt de kosten voor de klantendienst en dus de operationele kosten drukt.

Eens de klant een verzoek heeft ingediend, start Efficy automatisch de geschikte workflow op: er treden minder fouten op in de data, de werklading is herleid (door de automatisering) en de dienst na verkoop concentreert zich op de inhoudelijke noden van de klant.

4. Migreer naar de cloud

De cloud is een vast onderdeel geworden van bedrijfsinformatica.

Klanten krijgen op aanvraag netwerk toegang tot een gedeelde “pool” aan instelbare resources (netwerken, servers, opslagmedia, toepassingen en de bijhorende diensten). Dit alles kan snel voorzien worden en vereist slechts een minimale integratie- of beheersinspanning.

De laatste versie van Efficy wordt vergezeld van een gamma aan clouddiensten.

Bij de cloudformule slaan we uw databank op in de cloud, wat significante voordelen oplevert voor de organisatie van uw CRM-oplossing en voor uw IT-departement.

De investering en operationele kosten liggen lager:

  • de nood aan hardware en softwarelicenties ligt lager. Er zijn geen onderhoudskosten
  • u hebt geen nood aan technische ondersteuning van de server of een back-up oplossing
  • het serverpark in uw data center is minder groot

Kortom, kleine en middelgrote ondernemingen halen beslist een pak voordelen uit de cloud!

Cloud CRM Instrument
Drie tips om meer en sneller te verkopen
Cross-selling bij bank-verzekeraars